Η γερμανική Porsche θα ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο εκτός Ευρώπης το επόμενο έτος, σε μια σημαντική αλλαγή από την πρακτική της 90χρονης πολυτελούς μάρκας να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της κοντά στο ιστορικό σπίτι της στη Στουτγάρδη.

Μια μικρή γραμμή παραγωγής και συναρμολόγησης στη Μαλαισία θα δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών της Porsche της ασιατικής χώρας, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να πληρώσουν σχεδόν τα διπλά για εισαγόμενα σπορ οχήματα, λόγω των υψηλών τιμολογίων και των φόρων. Η Porsche παρέδωσε λίγο περισσότερα από 400 οχήματα στη Μαλαισία το 2020, γεγονός που σημαίνει αύξηση 9% το 2019.

Η κίνηση της μάρκας που ανήκει στην VW έρχεται πέντε χρόνια αφότου η μάρκα άρχισε να παράγει το SUV της Cayenne στη Σλοβακία, αποδυναμώνοντας το σύνθημα μάρκετινγκ «Made in Germany». Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι θα κατασκευάσει έναν ιστότοπο έρευνας και ανάπτυξης στη Σαγκάη, για να κατανοήσει και να ικανοποιήσει τις «ιδιαίτερα συγκεκριμένες» απαιτήσεις των Κινέζων πελατών. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει στην ασιατική αγορά με τοποθεσία στη Μαλαισία, αλλά αποκλείει σίγουρα την τοποθεσία της Κίνας.