Νέο σημαντικό έργο ανέλαβε η Vraykos για λογαριασμό επιχείρησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων. Η εταιρεία διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αποθήκευση και διαχείριση αλεύρου, γεγονός που αποδεικνύεται από τις εγκαταστάσεις τις οποίες υλοποίησε τις τελευταίες δεκαετίες.

Λόγω της μεγάλης εξειδίκευσης της Vraykos στον τομέα αυτό, η κυρία Κωνσταντίνα Χασιώτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «Πίτες Χασιώτη», επέλεξε την υλοποίηση μιας νέας εγκατάστασης διαχείρισης αλεύρου από την Vraykos. Για το εν λόγω έργο μελετήθηκε και κατασκευάστηκε ένα σύγχρονο σύστημα αποθήκευσης αλεύρου αποτελούμενο από ένα Ζυγιζόμενο Σιλό χωρητικότητας 17 τόνων, συνοδευόμενο από όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό μιας σύγχρονης εγκατάστασης. Το έργο είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας του εργοστασίου σε 40 τόνους.

Στο συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε η μελέτη και η κατασκευή όλων των απαραίτητων μεταφορικών μηχανημάτων (π.χ. κοχλίες) για την τροφοδοσία της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου, όπως επίσης και το σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου όλης της εγκατάστασης μέσω κατάλληλου προγράμματος PLC. Η μελέτη και η επίβλεψη του έργου πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή μελετών της εταιρείας και Διπλωματούχο Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Μιχάλη Περάτη.

Η Vraykos ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με σκοπό να βοηθήσει τις βιομηχανίες στη διαχείριση των πρώτων υλών τους, αναλαμβάνοντας τη μελέτη και κατασκευή σύνθετων έργων. Εξειδικεύεται στη Βιομηχανία Τροφίμων, διαθέτοντας στο ιστορικό της συνεργασίες με εμβληματικές αλευροβιομηχανίες, αρτοβιομηχανίες αλλά και βιομηχανίες καφέ και σοκολάτας σε Ελλάδα και εξωτερικό.