Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του «μεγαλύτερου και πιο βιώσιμου εργοστασίου τροφίμων στην Ευρώπη» από την PepsiCo. Ο κολοσσός θα επενδύσει 214 εκατ. ευρώ στη λειτουργία νέας παραγωγικής μονάδας σε ευρωπαϊκό έδαφος, και συγκεκριμένα στην Πολωνία, όπου διαθέτει ήδη άλλες 4 μονάδες. Η ανάπτυξη του εργοστασίου θα πραγματοποιηθεί σε στάδια, με την ολοκλήρωσή του να αναμένεται μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με την PepsiCo, το νέο εργοστάσιο θα ενισχύσει την παραγωγική της δυναμικότητα σε brands τροφίμων όπως τα Lay’s και τα Doritos. Τα προϊόντα θα προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση και εξαγωγές σε 20 χώρες, όπως η Γερμανία, η Τσεχία και η Ουγγαρία.

Στον «πυρήνα» των νέων εγκαταστάσεων θα βρίσκεται η βιωσιμότητα, με τη χρήση των πιο σύγχρονων πράσινων τεχνολογιών. Μεταξύ άλλων, το εργοστάσιο θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, βασιζόμενο στην ηλιακή ενέργεια, θα συλλέγει και θα επαναχρησιμοποιεί βρόχινο νερό, ενώ τα απόβλητα από τους φλοιούς πατάτας θα χρησιμοποιούνται ως βιομάζα για την παραγωγή ενέργειας και στη συνέχεια θα παρέχονται ως λίπασμα στους αγρότες της περιοχής.