Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα το Nissan EV36Zero, ένα εμβληματικό κέντρο ηλεκτρικών οχημάτων (EV) £ 1 δισ. στο Σάντερλαντ, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο πρώτο οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Nissan πρόκειται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας με ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών, αποκαλύπτοντας τη Nissan EV36Zero, έναν εμβληματικό κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών που δημιουργεί ένα παγκόσμιο πρώτο οικοσύστημα παραγωγής EV. Με βάση το υπάρχον εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ, το εργοστάσιο Nissan EV36Zero θα είναι βασικός μοχλός στην πορεία της εταιρείας προς την ουδετερότητα του άνθρακα και στοχεύει στην καθιέρωση μιας νέας λύσης 360 μοιρών για μηχανοκίνητα οχήματα.

Το έργο έχει μια αρχική επένδυση 1 δισ. Λιρών από τη Nissan, τους συνεργάτες της Envision AESC, έναν παγκόσμιο παίκτη στην κορυφαία τεχνολογία μπαταριών παγκοσμίως και το δημοτικό συμβούλιο της Sunderland. Το έργο Nissan EV36Zero αποτελείται από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες συνδυάζουν ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών και καθορίζουν ένα καινοτόμο σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.