Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για την Ελληνική Καπνοβιομηχανία Ξάνθης, με την προσθήκη μιας καινούριας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ. Η νέα γραμμή παραγωγής εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και το διευθυντή του εργοστασίου, Αζαίπ Κοζαχμέτοβ, αφότου περιηγήθηκαν στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της μονάδας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια επενδυτικής παρουσίας της JTI στην Ελλάδα.

Επταπλάσια παραγωγικότητα
Στο ορόσημο των 40 ετών συνεχούς επένδυσης, από την ίδρυση της εταιρείας στην Ελλάδα το 1981, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Ελλάδας κ. Victor Crespo. «Η επένδυση αυτή έγινε ακόμα μεγαλύτερη με τα 30 εκατ. δολάρια που διοχετεύθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από την JTI για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών παραγωγική μονάδα και την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.

Η επέτειος αυτή συμπίπτει σήμερα με τα εγκαίνια μιας ακόμη γραμμής παραγωγής. Πιστοί στη δέσμευσή μας από την πρώτη ημέρα της εξαγοράς για επένδυση στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, η μονάδα έχει μετασχηματιστεί σήμερα σε ένα νέο εργοστάσιο, με παραγωγική δυνατότητα 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του 2018 και με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές και το 40% για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς». Ο κ. Crespo επεσήμανε ότι «από το 2019 παράγουμε στη ΣΕΚΑΠ το Winston, τη Νο.2 μάρκα στην Ελλάδα, για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και εξαγωγές στην Ε.Ε, το Camel που προορίζεται για εξαγωγές καθώς και τις μάρκες BF και GR».

Τα εύσημα της κυβέρνησης για την επένδυση της JTI μετέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Τη χαρακτήρισε ως ένα «μεγάλο στοίχημα» σε έναν κρίσιμο για την Ελλάδα τόπο με μακρά παράδοση στον καπνό, κάνοντας λόγο για «μία εξαγορά η οποία δίνει πλέον προοπτική όχι ολίγων ετών λειτουργίας για το εργοστάσιο αυτό, αλλά που δίνει μία τεράστια προοπτική δεκαετιών μπροστά».