Στην εκδήλωση για το «Greek Energy Directory 2021» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ συμμετείχαν σημαντικά στελέχη του ενεργειακού κλάδου της χώρας. Κατά την παρουσίαση, χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος. «Η κλιματική κρίση απαιτεί την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.

Στην απαίτηση αυτή καλούνται να προσαρμοστούν οι ενεργειακές αγορές, οι οικονομίες και οι καταναλωτές αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα συγκυριακές αναταράξεις όπως η ενεργειακή κρίση που πλήττει μέσω της αύξησης των τιμών τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και δημιουργεί εμπόδια στον δρόμο της ανάκαμψης των οικονομιών.

Η κρίση αυτή σχετίζεται με την υπό-επένδυση που παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια στην ενέργεια και ιδιαίτερα στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Για την εξομάλυνση της κατάστασης, κρίνεται αναγκαίο να αναζητηθούν έγκαιρα οι κατάλληλες λύσεις, σε διαρθρωτικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπρατάκος.