Η Jungheinrich, που δραστηριοποιείται στον τομέα των intralogistics με έδρα το Αμβούργο, εξαγοράζει πλήρως την Magazino, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη ρομποτική με έδρα το Μόναχο. Εκτός από τη συμμετοχή της, η οποία υφίσταται από το 2020 και αυξήθηκε στο 21,7% το 2022, η Jungheinrich αποκτά όλες τις μετοχές που κατείχαν οι ιδρυτές καθώς και οι προηγούμενοι συμμέτοχοι, μεταξύ άλλων οι Cellcom, Fiege Logistik και Körber. Τα μέρη συμφώνησαν να μη γνωστοποιήσουν το τίμημα της αγοράς.

Η Magazino θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως ανεξάρτητη εταιρεία στο πλαίσιο της Jungheinrich και θα κάνει επίσης ιδιαίτερα χρήση του παγκόσμιου δικτύου πωλήσεων και υπηρεσιών του ομίλου. Η εταιρεία θα παραμείνει υπό τη διοίκηση των δύο συνιδρυτών Frederik Brantner και Lukas Zanger και του Dr. Moritz Tenorth. Για τη Jungheinrich, η πλήρης εξαγορά της Magazino αποτελεί ένα ακόμη στρατηγικά σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της τεχνογνωσίας της στον τομέα της αυτοματοποίησης. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014, απασχολεί περίπου 130 άτομα και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες ανάπτυξης κινητής ρομποτικής στην Ευρώπη.

Η Magazino προσφέρει μια ισχυρή τεχνολογική πλατφόρμα που επιτρέπει στα ρομπότ να λειτουργούν και σε μικτό περιβάλλον ανθρώπου-μηχανής. Ως αποτέλεσμα, τα ρομπότ είναι σε θέση να πλοηγούνται έξυπνα στην αποθήκη, καθώς και να παραλαμβάνουν και να μεταφέρουν επιλεκτικά τα απαραίτητα αντικείμενα. Για τη Jungheinrich, η συγχώνευση αποτελεί ιδανική προσθήκη στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της με αυτοματοποιημένα και αυτόματα μηχανήματα. Στο μέλλον, η τεχνογνωσία της Magazino σε θέματα λογισμικού και ανάπτυξης θα ενσωματωθεί ακόμη πιο στενά στην ανάπτυξη των προϊόντων της Jungheinrich.