Η Infineon Technologies AG θα δαπανήσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για έξι χρόνια για να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Αυστρία, στοιχηματίζοντας στην αυξανόμενη ζήτηση για ημιαγωγούς που καλύπτουν τα πάντα, από ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως ανεμογεννήτριες.

Η Infineon θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας στη νέα τοποθεσία στο Villach της νότιας Αυστρίας, όπου η παραγωγή λεπτών γκοφρετών 300 χιλιοστών πρόκειται να ξεκινήσει το 2021. Το εργοστάσιο βρίσκεται δίπλα σε μια υπάρχουσα εταιρεία και έχει τη δυνατότητα να παράγει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ στις ετήσιες πωλήσεις.

Η εταιρεία επιδιώκει να προσλάβει προσωπικό από όλο τον κόσμο και η αυστριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και έρευνας στην περιοχή της Καρινθίας για να βοηθήσει τα αναπτυξιακά σχέδια της Infineon. Η Infineon, η οποία ανταγωνίζεται τους NXP Semiconductors NV και STMicroelectronics NV, προωθείται στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παρέχει νέες ροές εσόδων, καθώς η ζήτηση για ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται σε smartphone και tablet επιβραδύνεται.