Η ελληνική εταιρεία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών, Gizelis Robotics, κάνει «διεθνή καριέρα» μέσω της πρόσφατης συνεργασίας της με την βιομηχανία Calpak, για τη δημιουργία του πρώτου smart factory στη χώρα. Για του λόγου το αληθές, το 1ο «έξυπνο» ελληνικό εργοστάσιο παρουσιάστηκε στο φετινό ψηφιακό σαλόνι της κορυφαίας έκθεσης τεχνολογίας στον κόσμο, στην Hannover Messe.

Πιο αναλυτικά, η Gizelis Robotics, με την εισαγωγή ρομποτικών βραχιόνων πέτυχε να αυτοματοποιήσει την γραμμή κατασκευής boilers και τις εργασίες διαμόρφωσης συγκόλλησης, διακίνησης και συναρμολόγησης της Calpak, ενώ ακολούθησε και η πλήρης αυτοματοποίηση της δεύτερης γραμμής παραγωγής ηλιακών συλλεκτών. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της βιομηχανίας επισκέφθηκε πρόσφατα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις. Οι καινοτομίες στο εργοστάσιο της Calpak εντάσσονται στα σημαντικά ολοκληρωμένα έργα Industry 4.0 που έχει υλοποιήσει η Gizelis Robotics στην ελληνική βιομηχανία, κάνοντας πράξη το smart manufacturing. Συνέβαλε ουσιαστικά στην εφαρμογή του πρώτου campus network (ιδιωτικό δίκτυο) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την COSMOTE και την Ericsson.

Ο κ. Παναγιώτης Λάγιος, Μηχανολόγος Μηχανικός, CTO & Cofounder της Gizelis Robotics σημειώνει: «Η Gizelis Robotics συνεισφέρει δυναμικά στην ανάπτυξη του smart manufacturing στην Ελληνική και διεθνή βιομηχανία. Καλούμε τις Ελληνικές και διεθνείς βιομηχανίες να αναπτύξουμε από κοινού έργα Industry 4.0 με υλοποίηση έξυπνων ρομποτικών αυτοματισμών και 4GLTE/5G δικτύων που βελτιώνουν την παραγωγικότητα, μειώνουν το κόστος, και απογειώνουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία».