Η Ford ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο Τενεσί και το Κεντάκι για τη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της. Ο συνεργάτης μπαταρίας της εταιρείας ΚΑΕ SK Innovation θα συμβάλει επίσης στις επενδύσεις. Οι επενδύσεις θα γίνουν μέσω της BlueOvalSK, μιας νέας κοινής επιχείρησης μεταξύ της Ford και της SK Innovation.

Η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει campus επενδύοντας 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο Stanton του Τενεσί, σε μια περιοχή σχεδόν 6 τετραγωνικών μιλίων που θα ονομαστεί Blue Oval City. Το campus αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 6.000 νέες θέσεις εργασίας και να κατασκευάσει ηλεκτρικά φορτηγά της σειράς F. Θα περιλαμβάνει εργοστάσιο μπαταριών BlueOvalSK, βασικούς προμηθευτές και εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Η παλαιά αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επενδύσει σε τρία νέα εργοστάσια μπαταριών BlueOvalSK, ένα από τα οποία θα βρίσκεται στο campus του Stanton. Οι άλλες δύο μονάδες μπαταριών θα κατασκευαστούν στο Κεντάκι και θα δημιουργήσουν έως και 5.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Συνολικά, η Ford εκτιμά ότι και οι τρεις μονάδες μπαταριών BlueOvalSK θα παράγουν έως και 129 GWh μπαταρίες ετησίως.