Το πράσινο φως στην υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας «ΤΡΙΜΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» με δ.τ. «FOOD AGENCY» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας άναψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Η επένδυση της εταιρείας, η έδρα της οποίας είναι στα Τρίκαλα, αφορά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής μπαρών δημητριακών και είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.611.992,32 ευρώ.

Η αγορά των τροφίμων που προωθούν την υγεία και την ευεξία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ολοένα και μεγαλύτερη άνθηση. Πολλοί καταναλωτές στρέφονται προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, οδηγώντας έτσι τους παραγωγούς στο να προσαρμόσουν αναλόγως και τα προϊοντικά τους χαρτοφυλάκια.
Οι απαιτητικοί ρυθμοί που επικρατούν σήμερα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη προϊόντων που καταναλώνονται γρήγορα, είναι εύκολα διαθέσιμα και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι μπάρες δημητριακών.

Τα τελευταία χρόνια, ο ισχυρισμός «on-the-go» (εν κινήσει) σε προϊόντα έχει αυξηθεί κατά 54%, γεγονός που καταδεικνύει πως τα συγκεκριμένα προϊόντα ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες των καταναλωτών και τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσουν ακόμα περισσότερο. Η συγκεκριμένη τάση βρίσκεται, ακόμη, σε πρώιμο στάδιο σε όλο το πλανήτη δίνοντας το χρόνο στις βιομηχανίες να αναπτύξουν μία σειρά νέων προϊόντων τέτοιου είδους.