Η Emerson Electric, εταιρεία κατασκευής συστημάτων βιομηχανικής αυτοματοποίησης, σχεδιάζει να συγχωνεύσει δύο από τις μονάδες δραστηριοτήτων λογισμικού με τη μικρότερη ανταγωνιστική Aspen Technology, σε μια συμφωνία ύψους 11 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η συναλλαγή θα αποτιμά την AspenTech’s στα περίπου 160 δολάρια ανά μετοχή, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο στελέχη της εταιρείας. Η τιμή υποδηλώνει premium 27% στην τιμή κλεισίματος της AspenTech’s στις 6 Οκτωβρίου, προτού υπάρχουν δημοσιεύματα για συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών, και περίπου 13% από το τελευταίο κλείσιμο της εταιρείας.

Η Emerson θα κατέχει το 55% της συγχωνευμένης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της AspenTech’s θα κατέχουν το υπόλοιπο, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα AspenTech’s και επικεφαλής θα είναι ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος, Antonio Pietri.
Οι μέτοχοι της AspenTech θα λάβουν 87 δολάρια και 0,42 δολάρια ανά μετοχή της συγχωνευμένης εταιρείας για κάθε μία μετοχή που κατέχουν τώρα, ανέφερε το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.