Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Διαγωνισμό Καινοτομίας του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με θέμα «Η Πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής», στον οποίο υποστηρικτής ήταν η ElvalHalcor.

Η πρόσκληση στο διαγωνισμό βρήκε σημαντική ανταπόκριση στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ, συγκεντρώνοντας εννέα (9) καινοτόμες λύσεις. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η πρόταση «Nature4Nature», που αφορά μια πράσινη πρακτική για την προστασία των παραλιών από την παράκτια διάβρωση. Το δεύτερο βραβείο κέρδισε το πρωτοποριακό σύστημα «Plato» για τη διαχείριση κινδύνου πυρκαγιάς στην Ελλάδα με τεχνητή νοημοσύνη. Την απονομή έκλεισε η τρίτη νικητήρια πρόταση για ένα ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, ανίχνευσης και πρόβλεψης πυρκαγιών με δορυφορικά μέσα, IoT, αισθητήρες και drones.

Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ElvalHalcor, κ. Δημήτρης Κυριακόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Στην ElvalHalcor, επενδύουμε στην έρευνα και την ανάπτυξη καθώς και στην προηγμένη τεχνολογία, με στόχο να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα για ένα βιώσιμο μέλλον. Έχοντας θέσει τη βιώσιμη ανάπτυξη ως στρατηγική επιλογή μας, με χαρά στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια που συνδέει την επιχειρηματικότητα με την πανεπιστημιακή έρευνα και την καινοτομία, επιτυγχάνοντας συνέργειες που δημιουργούν και επιστρέφουν πραγματική αξία στην κοινωνία».