Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, θα είναι στο επίκεντρο της διεθνούς έκθεσης DEFEA (Defence Exhibition Athens), με 97 κρατικά και ιδιωτικά εργοστάσια, ανάμεσα στις συνολικά 312 συμμετοχές στην έκθεση.

Πρόκειται για βιομηχανίες, κάποιες από τις οποίες μετρούν ζωή ενός και πλέον αιώνα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της DEFEA ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ υλοποιείται η έκθεση) θα υποδεχθεί τους ομολόγους του σε στρογγυλή τράπεζα για τις ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες. Το ΥΕΘΑ θα οργανώσει και άλλες συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική παράμετρο της DEFEA.

Την ίδια στιγμή, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, με τη συμμετοχή της, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες διεθνών συνεργασιών με τις χώρες και τις βιομηχανίες που μετέχουν. Στον κατάλογο των ελληνικών συμμετεχόντων περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η HELLENIC AEROSPACE INDUSTRY S.A. (η μεγαλύτερη βιομηχανία αεροδιαστημικής και άμυνας στην Ελλάδα), η INTRACOM DEFENSE – IDE, η HELLENIC DEFENCE SYSTEMS S.A. και η THEON SENSORS.