Η Coloplast άνοιξε πρόσφατα το πρώτο της εργοστάσιο στην Κεντρική Αμερική για να υποστηρίξει την παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία παράγει ιατρικές συσκευές. Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Καρτάγκο της Κόστα Ρίκα και αρχικά θα κατασκευάζει τα προϊόντα οστομίας της εταιρείας. Η συγκεκριμένει επένδυση υποστηρίζει τη φιλοδοξία της Coloplast να επιτύχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7-9% έως το 2025.

«Το νέο μας εργοστάσιο στην Κόστα Ρίκα είναι ένα άλλο μεγάλο ορόσημο για την εταιρεία. Ο σκοπός του εργοστασίου είναι να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση με την παραγωγή και τον εφοδιασμό προϊόντων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως », λέει ο Kristian Villumsen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Coloplast. Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά σε μία από τις βασικές αγορές της Coloplast, τις ΗΠΑ. Είναι το πρώτο από τα δύο προγραμματισμένα εργοστάσια στην Κόστα Ρίκα.

Το επόμενο εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Και τα δύο εργοστάσια θα συνδεθούν με το ηλεκτρικό δίκτυο της Κόστα Ρίκα, το οποίο τροφοδοτείται από σχεδόν 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η συγκεκριμένη επένδυση ανταποκρίνεται στην πολιτική της εταιρείας να χρησιμοποιεί 100% ΑΠΕ στη δική της παραγωγή έως το 2025.