Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Χάρτινης Συσκευασίας (HPPA), ιδρυμένος από τις σημαντικές εταιρείες συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι στην Ελλάδα (Cartontec, DS Smith Hellas, Dunapack Packaging Hellas, El Pack, Nova Packaging Hellas, Sakispack και Unipak Hellas) πραγματοποίησε εκδήλωση στην Αθήνα. Τα σημαντικότερα σημεία της εκδήλωσης περιλάμβαναν ομιλίες σχετικά με τις στρατηγικές συνεργασίες του συνδέσμου, την ανάπτυξη έκθεσης βιωσιμότητας, πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των σχέσεων με δημόσιους φορείς και την εναρμόνιση κοινών αιτημάτων για τις εταιρείες-μέλη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η φιλόδοξη στρατηγική του HPPA για το 2024, η οποία εστιάζει στην προώθηση της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι ως την κορυφαία βιώσιμη επιλογή. Η στρατηγική αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωση του συνδέσμου στην ενίσχυση περιβαλλοντικά υπεύθυνων λύσεων συσκευασίας και την ανάπτυξη του κλάδου σε ευθυγράμμιση με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου αγγίζει το 1 δισ. ευρώ και απασχολεί 3.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του συνδέσμου και CEO της Dunapack Packaging Hellas, Βασίλης Έξαρχος, δήλωσε «Είμαι υπερήφανος που τα μέλη μας συνυπογράφουν τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα και ανάπτυξη του κλάδου. Με την ενίσχυση συνεργειών και την προώθηση κοινών πρωτοβουλιών, προχωράμε προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι στην Ελλάδα. Μαζί, θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε την αξία του κλάδου μας και να προωθούμε αλλαγές με θετικό πρόσημο».