Η Holcim, η μεγαλύτερη εταιρεία τσιμέντου παγκοσμίως, έχει αναστείλει τις επενδύσεις της στη Ρωσία, ενώ παράλληλα διατηρεί τις δραστηριότητές της στη χώρα, ανακοίνωσε η βιομηχανία, ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. «Έχουμε αποφασίσει να αναστείλουμε τις περαιτέρω κεφαλαιακές επενδύσεις στη Ρωσία και δεν θα επωφεληθούμε από την παρουσία μας στην αγορά», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Οι δραστηριότητες στη Ρωσία είναι τοπικές, με περισσότερους από 1.000 συναδέλφους που λειτουργούν σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς. Θα συνεχίσουν να προμηθεύουν τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους με τα απαραίτητα οικοδομικά υλικά», πρόσθεσε. Η ελβετική εταιρεία τόνισε τον προηγούμενο μήνα ότι ανέμενε «πολύ περιορισμένο», άμεσο αντίκτυπο από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Δεν έχει δραστηριότητες στην Ουκρανία και οι δραστηριότητες στη Ρωσία αποφέρουν λιγότερο από το 1% των πωλήσεών της. Να σημειωθεί ότι η Holcim δραστηριοποιείται στην παραγωγή τσιμέντου, σκυροδέματος και αδρανών που χρησιμοποιούνται σε οικοδομικά έργα, από οικονομικά προσιτή στέγαση και μικρά τοπικού χαρακτήρα έργα, μέχρι τα μεγαλύτερα και πλέον τεχνικά και αρχιτεκτονικά σύνθετα έργα υποδομών.