Με την πρώτη έγκριση που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος προχωρά η επένδυση της HIG Capital για το πρώτο της logistics center στον Ασπρόπυργο. Το υπουργείο προενέκρινε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ανάπτυξης της Μακιός Logistics στο Eldorado των κέντρων διανομής και αποθήκευσης, κίνηση που σηματοδοτεί και την «απόβαση» της βορειοελλαδίτικης εταιρείας στην οποία έχει επενδύσει το fund, στην Αττική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνα Παπαγιάννη στο Build, η Μακιός ετοιμάζει την κατασκευή νέων αποθηκών στο περιζήτητο Θριάσιο Πεδίο και συγκεκριμένα στα Δύο Πεύκα, σε έκταση σχεδόν 46 στρεμμάτων.

Η ανάπτυξη της νέας μονάδας Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής βρίσκεται στην περιοχή εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών του Ασπρόπυργου, πλησίον του Εμπορευματικού Σταθμού Θριασίου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ, προ του 1923. Σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το μέγιστο ποσοστό κάλυψης φτάνει το 40%, ο συντελεστής δόμησης το 0,6, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων τα 15 μέτρα και ο μέγιστος συντελεστής όγκου το 6. Το σχέδιο της εταιρείας, αφορά σε ψυχόμενο κέντρο logistics στην Αττική, με φόντο το στόχο της περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με τους μεγαλύτερους ομίλους σούπερ μάρκετ της χώρας, σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητά της στον κλάδο των μεταφορών συσκευασμένων τροφίμων.

Η Μακιός, έχοντας ολοκληρώσει επενδύσεις 7 εκατομμυρίων το 2020, αναμένει μέχρι τέλος του χρόνου να ολοκληρώσει την επένδυση σε αποθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας στο Καλοχώρι και να ξεκινήσει την επέκταση της αποθήκης στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Της επένδυσης της HIG Capital στον Ασπρόπυργο μέσω της Μακιός θα ακολουθήσει το logistics hub που θα εγκαταστήσει στη θέση της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε γνωστό πως εκπρόσωποι της HIG Capital έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης για το κέντρο αποθήκευσης 100.000 τ.μ., με το ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 300 εκατομμύρια. Ο ρόλος της HIG Capital – η οποία έχει επενδύσει και στη Dimand – αποτελεί κλειδί για την εξυγίανση της Χαλυβουργίας Ελλάδος, για την οποία έχει οριστεί δικάσιμος για την επικύρωση της συμφωνίας στις 12 Ιανουαρίου.