Σε επέκταση της συνεργασίας τους προχωράνε οι εταιρείες HELLENiQ ENERGY και SAP, με την πρώτη να επενδύει στην τεχνολογία επιχειρησιακού μετασχηματισμού RISE with SAP, το SAP Ariba αλλά και το SAP Business Technology Platform για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. «Η ανανέωση της συνεργασίας με την SAP μας προσφέρει πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Αξιοποιώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, επιταχύνεται η πορεία μας προς τη δημιουργία του νέου, προηγμένου και ασφαλούς Digital Core του Ομίλου, επιτυγχάνοντας τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό μέλλον που θα διευρύνει τον ορίζοντα βιώσιμης κερδοφορίας της HELLENiQ ENERGY» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του πρότζεκτ ο Λεωνίδας Κωβαίος, Group IT & Digital Transformation General Manager της HELLENiQ ENERGY.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού μετασχηματισμού της εταιρείας θα υλοποιηθούν:
• Το τελευταίας γενιάς ERP SAP S/4HANA Cloud σε συνδυασμό με τις κάθετες λύσεις Oil&Gas και Retail, για τη διαχείριση των διαδικασιών διύλισης και λιανικής και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων και των πελατών.

• Η λύση SAP Ariba θα υιοθετηθεί για να εξορθολογίσει και να ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες προμηθειών της HELLENiQ ENERGY, να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική – χωρίς χαρτιά – διάφανη διαδικασία από την προμήθεια έως την πληρωμή.

• Η λύση SAP Business Technology Platform θα αποτελεί τον καταλύτη προσαρμογής των λύσεων SAP για την κάλυψη των ειδικών αναγκών της HELLENiQ ENERGY και τη διατήρηση της ελευθερίας και της ευελιξίας στους ρυθμούς του Ομίλου. Οι παραπάνω λύσεις θα φιλοξενηθούν στο Cloud μέσω της SAP και θα αυτοματοποιήσουν πολλές λειτουργίες της HELLENiQ ENERGY με στόχο να βελτιώσουν και να κάνουν πιο αποδοτική την καθημερινή εργασία του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.