Το νέο φιλόδοξο επενδυτικό «ταξίδι» της για τον κλάδο των καλωδίων της ανακοίνωσε η Cenergy Holdings. Όπως έκανε γνωστό, η Hellenic Cables ξεκινά ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 80 εκατομμύριων ευρώ. Το επενδυτικό σχέδιο για το τμήμα των καλωδίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Cenergy Holdings, θα έχει διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης και ως στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για εξηλεκτρισμό, ως αποτέλεσμα της ταχείας μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν ιστορικό βήμα στο όραμα της Hellenic Cables να γίνει βασικός παράγοντας της ενεργειακής μετάβασης με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και βιώσιμης ανάπτυξης. Με αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των πελατών και των συμμετόχων μας αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», σχολίασε, αναφορικά με την επενδυτική αυτή κίνηση, ο κος Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables.

Τι περιλαμβάνουν οι νέες επενδύσεις
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σημαντική επέκταση του εργοστασίου τεχνολογίας αιχμής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, μια κίνηση που αναμένεται να διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα υποβρυχίων καλωδίων, θα παρέχει επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης, καθώς και εκτεταμένες αναβαθμίσεις των λιμενικών εγκαταστάσεων. Ως εκ τούτου, η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση όμορης ιδιοκτησίας, συνολικής έκτασης 43 στρεμμάτων.

Πού στοχεύει η Hellenic Cables
Ο στόχος της επένδυσης αυτής είναι η εταιρεία να ενισχύσει το υπάρχον κέντρο βιομηχανικής αριστείας για ένα ευρύ φάσμα υποθαλάσσιων καλωδίων, μέσης έως και υπερυψηλής τάσης που απαιτούνται σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, όπως των παράκτιων αιολικών πάρκων (Offshore Wind), των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων και παράκτιων πλατφορμών μεταφοράς ισχύος (Power-From-Shore).

Όπως εκτιμά η Cenergy Holdings, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται στο άμεσο μέλλον να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια, με το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασής τους να προέρχεται από την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Επιπλέον, οι διασυνδέσεις δικτύων τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.

Παράλληλα, η Hellenic Cables, μέσω αυτού του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης. Οι επενδύσεις θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει αποτελεσματικά ένα ρεκόρ υψηλών παραγγελιών προς εκτέλεση και να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς και τις υψηλότερες προσδοκίες των πελατών και των συμμετόχων της. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό, και με στόχο την αύξηση της παραγωγής ο όμιλος είχε επιβεβαιώσει και την αγορά στα τέλη Οκτωβρίου, του παλιού εργοστασίου της Πετζετάκις στη Θήβα, ο χώρος του οποίου θα αξιοποιούνταν προς επέκταση της παραγωγής του τομέα των καλωδίων.