Η διοργάνωση των Health & Safety Awards 2020 ανέδειξε τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισµούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Η φετινή παγκόσµια υγειονοµική κρίση δεν επέτρεψε να πραγµατοποιηθεί η τελετή απονοµής. Ωστόσο, κάθε διακριθείσα εταιρεία είχε την ευκαιρία σε προκαθορισµένη ώρα την Τετάρτη 10 και την Πέµπτη 11 Ιουνίου να παραλάβει τα βραβεία της στο Irene Bailey Open Air Theater του Αµερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree-Alba), στην Αγία Παρασκευή, που φιλοξένησε µε απόλυτη ασφάλεια αυτές τις συναντήσεις. Τα στελέχη των εταιρειών, παραλαµβάνοντας τα βραβεία τους, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να κάνουν δηλώσεις και να συναντήσουν τους χορηγούς Ergonomia και Σαµαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές, δηλώνοντας, µεταξύ άλλων, ότι «τα βραβεία αποσκοπούν όλα αυτά τα χρόνια στην εµπέδωση της νοοτροπίας πρόληψης µε τη λήψη καινοτόµων πρωτοβουλιών και µε τη διάδοση σε όσο το δυνατόν ευρύτερο αριθµό επιχειρήσεων των θετικών αποτελεσµάτων των ενεργειών αυτών. Στόχος των βραβείων είναι να προβληθούν οι νικητές και να γίνουν παραδείγµατα προς µίµηση, αναπτύσσοντας κουλτούρα προληπτικής Υγείας και Ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζοµένους. Οι επιχειρήσεις που λαµβάνουν µέρος στο διαγωνισµό για τα βραβεία έχουν κατανοήσει πλήρως τη σπουδαιότητα αυτή. Πιστεύω ότι ο θεσµός των βραβείων και όλες οι σχετικές ενέργειες που συνδέονται µε αυτά, θα συνεισφέρει αποτελεσµατικά και διαχρονικά στην επίτευξη του στόχου».

Τα Βραβεία της Χρονιάς

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ HEALTH & SAFETY AWARDS 2020,
ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.

Occupational Health and Safety Team of the Year

Ε∆Α Αττικής

Η φετινή κορυφαία διάκριση της ΕΔΑ Αττικής αποδεικνύει την αποτελεσµατικότητα της στρατηγικής κατεύθυνσης που έχει ορίσει η εταιρεία, µέσω της οποίας επιτυγχάνεται η εξασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και η διάχυση του µηνύµατος της Ασφάλειας στα ενδιαφερόµενα µέρη της εταιρείας. Ειδικότερα, αποδεικνύει εµπράκτως τη συστηµατική προσήλωση όλων των εργαζοµένων µας στην εφαρµογή του Συστήµατος Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, αλλά και την εδραίωση της εταιρικής κουλτούρας Ασφάλειας, µέσω ενός πλήθους δράσεων που εφαρµόζει, υπό την εταιρική καµπάνια: “Ασφαλώς, Νοιαζόµαστε”. Οι συνεχείς διακρίσεις των τελευταίων ετών µας κάνουν όλους περήφανους και µας ωθούν να βελτιώσουµε το έργο µας, ένα έργο που αφορά όλους µας.

Νικολέττα Αργυροπούλου, QHSSE

Distinguished Service of the Year

Ergonomia

Για την απονοµή του Μεγάλου Βραβείου “Distinguished Service of the Year” στην Ergonomia, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριµένη στρατηγική. Απλά, κάναµε για άλλη µια χρονιά αυτό που κάνουµε πάντα, εδώ και 28 χρόνια που δραστηριοποιούµαστε στον χώρο της Ασφάλειας και Υγείας. Κάναµε, δηλαδή, το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσουµε την κουλτούρα Ασφάλειας στην αγορά και να κάνουµε κάθε εργασιακό χώρο πιο ασφαλή για τον εργαζόµενο και τον καταναλωτή. Η απονοµή του Μεγάλου Βραβείου ως καλύτερης ΕΞΥΠΠ µας τιµά και δίνει κουράγιο και δύναµη στη διοίκηση και το πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών µας να συνεχίσουµε στον ίδιο δρόµο, για ακόµα πιο ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους.

Ηλίας Μπανούτσος,
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύµβουλος

Health and Safety Initiative of the Year

Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (Uni-Pharma, Intermed, Pharmabelle)

Θα θέλαµε να αφιερώσουµε το χρυσό βραβείο που αφορά στο Βιοκλιµατικό κτίριο της Uni-Pharma στην κυρία Ιουλία Τσέτη, γιατί ήταν δική της ιδέα από την αρχή µέχρι το τέλος του στησίµατος του έργου και τα υπόλοιπα βραβεία στους 500 και πλέον εργαζοµένους του Οµίλου, οι οποίοι εµπεδώνουν όλο και περισσότερο την Υγεία και την Ασφάλεια στην καθηµερινή τους εργασία. Στο πλαίσιο αυτό, άνοιξε ένα κανάλι επικοινωνίας µεταξύ του προσωπικού, του τµήµατος Ασφάλειας και της διοίκησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της αλληλεπίδρασης, εντοπίσαµε υπαρκτά προβλήµατα, τα οποία και αντιµετωπίσαµε µε σηµαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Μαρία Λιόκαλου, QA,
Επικεφαλής τµήµατος Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλεια

Pride Award

Ελληνικά Πετρέλαια

Η Υγεία και Ασφάλεια των εργαζοµένων αποτελεί τη σηµαντικότερη προτεραιότητα και βασική επιχειρηµατική αξία του Οµίλου για όλες τις δραστηριότητές του. Φιλοδοξία µας είναι να είµαστε στους καλύτερους στον κλάδο, δηµιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον, χωρίς ατυχήµατα και επαγγελµατικές ασθένειες. Εστιάζουµε στην ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας, εξελίσσουµε τις πολιτικές και τις διαδικασίες Υγείας & Ασφάλειας των εγκαταστάσεών µας και αναλαµβάνουµε πρωτοβουλίες και δράσεις εκπαιδευτικού και επιµορφωτικού χαρακτήρα, τόσο σε σχέση µε τους εργαζόµενους, όσο και µε τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες γειτνιάζουν µε τις εγκαταστάσεις µας. Αυτό το πλέγµα ενεργειών συνέβαλε στη δηµιουργία ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και οδήγησε στη βράβευσή του Οµίλου στα Health & Safety Awards 2020.

Αστέριος Λιάλιος,
Διευθυντής Υγιεινής, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος ΒΕΑ

Wellbeing Champion of the Year

OTE Group

Προτεραιότητα µας είναι η Ασφάλεια, η Υγεία & η Ευεξία των εργαζόµενων µας. Ιδιαίτερα σήµερα που καλούµαστε να αντιµετωπίσουµε τις συνέπειες της πανδηµίας του κορωνοϊού, οι διακρίσεις στα Health & Safety Awards 2020 -για τις δράσεις του έτους 2019- αποκτούν ακόµα σηµαντικότερο ρόλο. Η θετική εµπειρία και η ικανοποίηση των εργαζοµένων µας συνεχίζει να αποτελεί πηγή έµπνευσης και κινητοποίησης για το σχεδιασµό και την υλοποίηση νέων πρωτοποριακών δράσεων από τη µονάδα Ασφάλειας & Υγείας του Οµίλου µας. Συνεχίζουµε δυνατοί, συνεχίζουµε ασφαλείς.

Μαρία Κολοβού, HR BP and Head of OSH

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ergonomia

Η εταιρεία µας στήριξε ενεργά, σαν χορηγός, το θεσµό των Health & Safety Awards, όπως στηρίζει κάθε θεσµό και ενέργεια, που προάγει τη σηµασία της Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας. Θεωρούµε προτεραιότητα τη συστηµατική εφαρµογή προγραµµάτων, που στοχεύουν στη διαρκή βελτίωση της Κουλτούρας Ασφάλειας. Δεν βλέπουµε την Υγεία και Ασφάλεια Εργασίας σαν απλά µια τυπική διαδικασία, σαν µια αναγκαία δαπάνη ή µια νοµική υποχρέωση. Συνεργαζόµαστε µε επιχειρήσεις, οι οποίες αντιλαµβάνονται ότι δεν αρκεί το “Safety First” και προωθούν το “Safety within”. Αναζητούν τρόπους διαρκώς να εντάσσουν της Ασφάλεια & Υγεία της Εργασίας στην κουλτούρα τους ως µια «αξία» υπεράνω οποιασδήποτε άλλης προτεραιότητας. Την περίοδο της κορύφωσης των µέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό, αποδόθηκε η αξία που αρµόζει στην Ασφάλεια & Υγεία της Εργασίας από τα πλέον επίσηµα χείλη, ενώ οι επιχειρήσεις του “Safety within” αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερα προετοιµασµένες για έκτακτες καταστάσεις και επέδειξαν ανθεκτικότητα. Με αυτή την οπτική, χαιρόµαστε να βλέπουµε κινήσεις προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας κουλτούρας Ασφάλειας και τις στηρίζουµε µε κάθε τρόπο. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που στηρίξαµε τα Health & Safety Awards δυναµικά, αλλά και επιλέξαµε να συµµετέχουµε σαν Ergonomia µε υποψηφιότητες σε πολλές κατηγορίες, σε συνεργασία µε τους πελάτες µας, πιστεύοντας ότι έτσι συµβάλλουµε αποτελεσµατικότερα στην καλλιέργεια κουλτούρας Ασφάλειας. Έτσι, πέρα από τη βράβευση της Ergonomia σαν καλύτερης ΕΞΥΠΠ, οι περισσότερες διακρίσεις της στη διοργάνωση ήταν συνδυαστικά µε τους πελάτες της µε τους οποίους παρουσιάσαµε κοινή υποψηφιότητα. Και αυτό είναι ακόµη σηµαντικότερο για εµάς.

Ηλίας Μπανούτσος,
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύµβουλος

Σαµαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ

Στα 20 χρόνια της επαγγελµατικής µας διαδροµής η “Σαµάρας & Συνεργάτες ΕΠΕ” έχει καθιερωθεί ως µια από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου. Σήµερα, πάνω από 1500 επιχειρήσεις πανελλαδικά µας εµπιστεύονται και διατηρούν µαζί µας σταθερές σχέσεις συνεργασίας, ενώ καλύπτουµε µε υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλειας της εργασίας περισσότερους από 80.000 εργαζόµενους.

Είναι εκτίµησή µου, ότι διοργανώσεις, όπως τα “Health & Safety Awards 2020” συµβάλλουν στην ευαισθητοποίηση όλων των εµπλεκοµένων και στην προαγωγή της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία.

Στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής µας φιλοσοφίας θεωρούσαµε, πάντα, αυτονόητο και δεδοµένο ότι στηρίζουµε πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν την κουλτούρα προληπτικής Υγείας και Ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζοµένους.

Ειδικά, όµως, φέτος η επιλογή µας να είµαστε χορηγοί στην 7η διοργάνωση των “Health & Safety Awards” ήταν συνειδητή.

Όχι µόνο, επειδή η συγκεκριµένη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια έχει πετύχει να ενισχύσει την ενηµέρωση και παράλληλα επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές στο χώρο, προβάλλοντας πολλές άξιες προς µίµηση επιχειρήσεις, αλλά επειδή σήµερα, λόγω της απρόβλεπτης εµφάνισης του COVID-19 και τις συνέπειες του στους εργασιακούς χώρους, η ανάγκη για τη στήριξη τέτοιων δράσεων µοιάζει πιο επιτακτική παρά ποτέ. Ευχή και στόχος µας είναι κάθε χρόνο να γινόµαστε όλοι καλύτεροι, γιατί τελικά η Υγεία και η Ασφάλεια εργασίας αποτελούν ακόµα ένα δείκτη πολιτισµού και ανάπτυξης µιας χώρας.

Γιώργος Χριστοφορίδης,
Γενικός Διευθυντής

ΕΝΟΤΗΤΑ Α

Εταιρείες, Φορείς & Οργανισµοί

ΟΤΕ Group

Cultivating Best Practices in Telecommunications

Winner

Αξιολογώντας τις επιχειρησιακές ανάγκες καθώς και τις µεταβαλλόµενες συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος, η Μονάδα Α&Υ του Οµίλου ΟΤΕ προχώρησε στην υλοποίηση δράσεων, µε όραµα τη διαρκή ανάπτυξη ενιαίας κουλτούρας Health & Safety εντός κι εκτός εργασιακού χώρου, µε προσέγγιση πλήρως ευθυγραµµισµένη µε την εταιρική αποστολή του: «να φτιάχνουµε έναν κόσµο καλύτερο για όλους».

Διαχειριστής Εθνικού Συστήµατος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ)

Σύστηµα Διαχείρισης ΥΑΕ – Δικλείδα Ασφαλείας

Winner

Ο ΔΕΣΦΑ εφαρµόζει Ενοποιηµένο Σύστηµα Διαχείρισης (ΕΣΔ), που αποτελεί το βασικό Σύστηµα κάτω από το οποίο βρίσκονται και λειτουργούν αρµονικά, τα πιστοποιηµένα από εξωτερικούς φορείς Συστήµατα Διαχείρισης για την Ποιότητα, την Υγεία και Ασφάλεια και το Περιβάλλον. Το 2019, ο ΔΕΣΦΑ πιστοποιήθηκε µε το νέο πρότυπο ISO 45001.

BARILLA – Ergonomia

3.000 µέρες χωρίς εργατικό ατύχηµα στο Μύλο
στο Βόλο

Winner

H εταιρεία εφαρµόζει στο Μύλο του Βόλου, έναν ολιστικό και συστηµατικό πλάνο ενεργειών που σχετίζονται µε την Υγεία & Ασφάλεια, µε σκοπό να προάγει τη συγκεκριµένη κουλτούρα και να κάνει τους εργαζόµενους όσο το δυνατόν πιο ενεργούς σε αυτή την προσπάθεια.

ENEL GREEN POWER HELLAS

ΚΑΦΗΡΕΑΣ PROJECT: 1.500.000 Ανθρωποώρες Χωρίς Ατύχηµα / Winner

Κύριος στόχος κατά την κατασκευή των αιολικών πάρκων στην περιοχή του Καφηρέα στην Εύβοια ήταν η απόλυτη ασφάλεια όσων συµµετείχαν στην υλοποίηση του έργου. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, την πολυπλοκότητα και την έκταση του έργου, ο στόχος για απόλυτη ασφάλεια έγινε πραγµατικότητα. Με το τέλος του έργου, συµπληρώθηκαν 1.500.000 ανθρωποώρες χωρίς ατύχηµα.

Παπαστράτος ΑΒΕΣ

Η Ασφάλεια µέσα από το OPEN+ / Winner

Στα πλαίσια του Ενοποιηµένου Συστήµατος Λειτουργίας OPEN+, η εταιρεία εφαρµόζει το Σύστηµα Παρακολούθησης Συµπεριφορών. Όλοι οι εργαζόµενοι του εργοστασίου πραγµατοποιούν ελέγχους ασφαλών και µη ασφαλών συµπεριφορών, προσφέροντας άµεση ανατροφοδότηση στους συναδέλφους τους. Τα αποτελέσµατα είναι εντυπωσιακά µε περισσότερα από 1000 BOS ανά µήνα και σταδιακή µείωση της εµφάνισης µη ασφαλών συµπεριφορών.

Coca-Cola Τρία Έψιλον

Στρατηγική Υγείας & Ασφάλειας / Winner

Έχοντας πάντα προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια και µε κύριο γνώµονα την ενδυνάµωση της κουλτούρας όλων, η εταιρεία υλοποιεί σειρά προγραµµάτων και επενδύει σε καινοτοµίες µε τεχνολογίες αιχµής και αυτοµατισµούς, όπως τα έξυπνα γυαλιά, στοχεύοντας στην διασφάλιση της Υ&Α των εργαζοµένων, εργολάβων και επισκεπτών και τη συνεχή βελτίωση της απόδοσής της. Στόχος: µηδέν ατυχήµατα.

ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Υγεία και Ασφάλεια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» / Winner

Πρωταρχικός στόχος είναι η διατήρηση του υψηλού επιτεύγµατος «κανένα ατύχηµα» στα 15 χρόνια λειτουργίας για τους εργαζόµενους, επεκτείνοντας τον στόχο και για τους χρήστες. Ως εργαλεία για την επίτευξη αυτών των στόχων, χρησιµοποιούνται οι εσωτερικές διαδικασίες του συστήµατος διαχείρισης ΥΑΕ, καλές πρακτικές και καινοτοµίες, καθώς και καµπάνιες για την ευρύτερη ευαισθητοποίηση στα θέµατα Υγείας και Ασφάλειας.

Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
(UNI-PHARMA, INTERMED, PHARMABELLE)

Υγεία και Ασφάλεια στον Όµιλο ΟΦΕΤ / Winner

Γνωρίζοντας ότι η δηµιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας είναι ηθική και νοµική υποχρέωσή, στον Όµιλο ΟΦΕΤ ακολουθούν τις διατάξεις της ελληνικής νοµοθεσίας που αναφέρονται στο εργατικό δίκαιο, εκτιµούν τους πιθανούς κινδύνους που µπορεί να αντιµετωπίσουν και λαµβάνουν τα απαραίτητα µέτρα, ώστε να πετύχουν την πρόληψη τυχόν ατυχηµάτων σε όλες τις εγκαταστάσεις.

ΕΔΑ Αττικής

Ασφαλώς Νοιαζόµαστε / Winner

Η εταιρεία εφαρµόζει Σύστηµα Διαχείρισης ΥΑΕ, τηρεί τους 10 Χρυσούς Κανόνες Ασφάλειας, συµµετέχει στον εντοπισµό κινδύνων δρώντας προληπτικά για την αποφυγή τους, διερευνά τα συµβάντα και διατηρεί την ετοιµότητα του ανθρώπινου δυναµικού µε ασκήσεις εκτάκτων καταστάσεων. Επενδύει στους υπαλλήλους της µε εκπαιδεύσεις, ενηµερώσεις, ενώ διοργανώνεται ετησίως µία ηµέρα γιορτής για την Ασφάλεια.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

1.000.000 ανθρωποώρες χωρίς ατύχηµα απουσίας στις Βιοµηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου / Winner

1.000.000 ανθρωποώρες χωρίς ατύχηµα απουσίας από την εργασία στις Βιοµηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου (ΒΕΑ). Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την κορύφωση σηµαντικών αποτελεσµάτων όπως η συµπλήρωση, εντός του 2018, 500.000 ώρες χωρίς ατύχηµα απουσίας σε όλες τις βιοµηχανικές εγκαταστάσεις του Οµίλου, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη.

ΧΑΛΥΨ Δοµικά Υλικά & ET Μπετόν

Πιστοποίηση Συστήµατος Διαχείρισης ΥΑΕ
σύµφωνα µε το Πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 45001:2018 / Highly Recommended

Από τον Αύγουστο του 2019, όλες οι εγκαταστάσεις της ΧΑΛΥΨ Δοµικά Υλικά ΑΕ και της ET Μπετόν, µέλη του οµίλου HEIDELBERGCEMENT, είναι πιστοποιηµένες µε το ISO 45001:2018. Στο διάστηµα από την πιστοποίηση µέχρι σήµερα, περισσότερο από 7 µήνες, στη Χάλυψ, υπάρχει ένα αίσθηµα ευθύνης για περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη µιας υγιούς κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας.

Πλαστικά Θράκης Pack ABEE

Εργοστάσιο Ιωαννίνων / Highly Recommended

Η εγκατάσταση συστήµατος διαχείρισης κτιρίου και αυτόµατων συστηµάτων κατάσβεσης, καθώς και η αναβάθµιση των συστηµάτων και του εξοπλισµού στους χώρους διακίνησης εµπορευµάτων αποτελούν έργα που βελτιστοποιούν τα επίπεδα ασφάλειας. Επίσης, το πλήρως πυράντοχο διαµέρισµα φόρτισης συσσωρευτών, µε το αυτόµατο σύστηµα κατάσβεσης τύπου NOVEC, αποδεικνύουν εµπράκτως τη δέσµευση της εταιρείας για την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Johnson & Johnson

Η Ασφάλεια είναι αξία / Highly Recommended

Η εταιρεία συνδέει τη µακροχρόνια εταιρική στρατηγική αειφόρους ανάπτυξής της, µε την εξασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τους ανθρώπους της. Αναγνωρίζοντας τη σηµασία της Yγεία & Aσφάλεια των εργαζοµένων και την επίδραση που έχει στη συνολική υγεία και ευηµερία της επιχείρησης, στοχεύει µακροπρόθεσµα να δηµιουργήσει τον πιο Yγιή και Aσφαλή Οργανισµό

DHL EXPRESS (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.

Μεταφορές / Highly Recommended

Με στόχο την εφαρµογή ενός ολοκληρωµένου Συστήµατος Διαχείρισης ΥΑΕ, αποτελεί την πρώτη εταιρεία ταχυµεταφορών στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση ISO 45001:2018, ενοποιηµένο µε το Σύστηµα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας κατά ISO 39001:2012. Το κύριο όφελος είναι η αποτελεσµατική διαχείριση των ενδεχόµενων κινδύνων και απειλών και η υιοθέτηση µίας κουλτούρας ασφάλειας.

KLEEMANN HELLAS

Υγεία και Ασφάλεια στη βιοµηχανία ανελκυστήρων / Highly Recommended

Η εταιρεία προσφέρει στους εργαζόµενους της ένα περιβάλλον εργασίας, που συνδυάζει την ασφάλεια και την ευεξία. Η ανάπτυξη και διαχείριση Υ&Α γίνεται κεντρικά από την έδρα της εταιρείας, ενώ εφαρµόζεται η ίδια πολιτική στις θυγατρικές της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η εκπαίδευση και συµµετοχή των εργαζοµένων και ο ευχάριστος εργασιακός χώρος είναι βασικοί παράγοντες Υγείας & Ασφάλειας.

ΟΜΙΛΟΣ ISS – Παπαστράτος ΑΒΕΣ

Do the work safely or don’t do it all / Highly Recommended

Η συγκεκριµένη στρατηγική συνέργεια είχε ως κύριο σκοπό, εκτός από την παροχή υπηρεσιών facility management, την εγκαθίδρυση ενός ενοποιηµένου συστήµατος Health & Safety, το οποίο περιέχει όλες τις προδιαγραφές ISO 45001. Η ISS σε συνεργασία µε τον ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟ, κατάφερε να δηµιουργήσει µία πλήρη δοµή Υγείας & Ασφάλειας.

Merck

Κυρίαρχη συνιστώσα της λειτουργίας µας Y&A του ανθρώπινου δυναµικού µας / Highly Recommended

H εταιρεία έχει αναπτύξει µία µέθοδο πρόληψης στο χώρο των γραφείων, µε σκοπό την αποφυγή τραυµατισµών και ασθενειών, που σχετίζονται µε εργασιακά περιβάλλοντα και την αποφυγή πρόκλησης ρύπανσης. Παρέχει πληροφορίες, οδηγίες, εκπαίδευση και επίβλεψη αναφορικά µε την Επαγγελµατική Υγιεινή και Ασφάλεια και διενεργεί προγράµµατα ελέγχου υγείας και φυσικής κατάστασης.

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ A.B.E.E.

Για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον / Highly Recommended

Έχοντας στο επίκεντρο τους εργαζοµένους, η εταιρεία επιδεικνύει πρωτοβουλίες για: δηµιουργία και ανάπτυξη κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας µέσω του OHSAS 18001, συνεχής πρόληψη και εξάλειψη των κινδύνων, µέσω εντατικοποίησης των ελέγχων και επιθεωρήσεων, συνεχής βελτίωση της επίδοσής στην ΥΑΕ µέσω των εκπαιδεύσεων και ασκήσεων – εκκενώσεων, βελτίωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εργαζοµένων.

ΕΝΟΤΗΤΑ Β

Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις & Υποδοµές

Α. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ

Ενέργειες Αυτοµατοποίησης των Εργασιών Βιοµηχανικών Καθαρισµών και Συντήρησης / Gold

Η εταιρεία διαθέτει ροµποτικές διατάξεις για καθαρισµό δεξαµενών. Στο αντικείµενο των βιοµηχανικών καθαρισµών στην Ελλάδα, έχει στη διάθεσή της αυτόµατες διατάξεις, οι οποίες µπορούν να καλύψουν σχεδόν όλο το φάσµα των δραστηριοτήτων της (καθαρισµός εναλλακτών, δοχείων, διυλιστηριακών πύργων και αντιδραστήρων, κοπών µε υδροβολή κ.λπ.).

UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

Νέο σύγχρονο Βιοκλιµατικό Κτίριο της UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε. / Gold

Οι νέες εγκαταστάσεις της UNI-PHARMA, προσανατολισµένες στην πλήρη εκµετάλλευση των κλιµατικών συνθηκών για την εύρυθµη λειτουργία της εταιρείας, µε παράλληλη µείωση κάθε ενεργοβόρου διαδικασίας, βρίσκονται σε πλήρη εναρµόνιση µε το φυσικό περιβάλλον. Αποτελούν πρότυπο βιοκλιµατικής εφαρµογής και επιδεικνύουν συστήµατα σύγχρονης τεχνολογίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο.

PeopleCert

A healthy, diverse and safe place to work / Gold

Αναπτύσσει κορυφαίες τεχνολογίες αξιολόγησης δεξιοτήτων και διενεργεί εξετάσεις σε 200 χώρες. Η PeopleCert επενδύει στη διαρκή κατάρτιση των εργαζοµένων της και την αναβάθµιση των γνώσεών τους, ενώ απασχολεί περισσότερους από 340 εργαζόµενους πλήρους απασχόλησης. Η εταιρεία παρακολουθεί, µετρά και διαρκώς βελτιώνει στόχους που σχετίζονται µε τη µείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης.

Διαχειριστής Εθνικού Συστήµατος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ)

Χώρος Εργασίας & Χώρος Ασφαλείας / Silver

Αµεσότητα στην Επέµβαση / Bronze

Στη δηµιουργία κατάλληλων συνθηκών, προκειµένου όλοι οι εργαζόµενοι της εταιρείας να µπορούν να αποδώσουν στο βέλτιστο των δυνατοτήτων τους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για επιπτώσεις στη σωµατική και την πνευµατική τους υγεία, κρίσιµο εργαλείο που χρησιµοποιεί ο ΔΕΣΦΑ είναι η αξιολόγηση αποτελεσµάτων δεικτών, µετρήσιµων µεγεθών και του εσωτερικού benchmarking των εγκαταστάσεων. Επίσης, σηµαντικό κοµµάτι του Συστήµατος Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας αποτελεί ο σχεδιασµός που έχει γίνει, για την αντιµετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

GEP

HUB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη / Silver

Tο 1ο Ηealth, Safety, Wellbeing and Sustainability HUB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη λειτουργεί στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Από τη λειτουργία του HUB προκύπτει όφελος για τους εργαζόµενους, τους επισκέπτες, τις επιχειρήσεις αλλά και για τον κλάδο της ΥΑΕ γενικότερα.

Όµιλος ΟΠΑΠ

Σύγχρονο και Ευχάριστο Εργασιακό Περιβάλλον / Silver

Τα νέα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ σχεδιάστηκαν ώστε να αντικατοπτρίζουν την προτεραιότητα στη διασφάλιση της εργασιακής Yγείας και Aσφάλειας, προσφέροντας άριστες συνθήκες τόσο για τους εργαζόµενους όσο και τους επισκέπτες.

Αλουµίνιον της Ελλάδος του ΤΕΔ Μεταλλουργίας της Mytilineos

Νέοι Φούρνοι Διατήρησης και Εγκατάσταση Χύτευσης Πλακών Αλουµινίου / Silver

Το 2019 ολοκληρώθηκε στο Αλουµίνιον της Ελλάδος του ΤΕΔ Μεταλλουργίας της MYTILINEOS επένδυση επέκτασης του Χυτηρίου µε µια επιπλέον γραµµή παραγωγής πλακών Αλουµινίου. Με την επένδυση αυτή αναβαθµίστηκαν οι συνθήκες Υ&Α στον τοµέα της παραγωγής του τελικού προϊόντος πλακών Αλουµινίου.

ENEL GREEN POWER HELLAS

Κινητή µονάδα αντιµετώπισης έκτακτων περιστατικών στο Έργο του Καφηρέα / Silver

Κύριος στόχος κατά την κατασκευή των αιολικών πάρκων στην περιοχή του Καφηρέα στην Εύβοια ήταν η απόλυτη ασφάλεια όσων συµµετείχαν στην υλοποίηση του έργου.To έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας µε εγκατάσταση ανεµογεννητριών στον Καφηρέα είναι το µεγαλύτερο του είδους του στη χώρα µας.

ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Εξοπλισµός διάσωσης από τους πυλώνες / Silver

Η ετοιµότητα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι κρίσιµο για την εταιρεία, για αυτό έκρινε σκόπιµο να εξοπλιστεί µε µέσα, τα οποία θα προσέφεραν αµεσότητα από τους ίδιους τους εργαζόµενους, προκειµένου να µην χαθεί πολύτιµος χρόνος σε τέτοιες περιπτώσειςση έκτακτης ανάγκης.

ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κινητός Εξοπλισµός Έκτακτης Ανάγκης / Bronze

Θέλοντας να διασφαλίσει ότι οι επιπτώσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα είναι περιορισµένες, η εταιρεία επένδυσε σε σχετικό εξοπλισµό, ηλεκτρονικό πρόγραµµα που ενηµερώνει σε περίπτωση εκκένωσης για τον πιθανό αριθµό των εγκλωβισµένων.

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκσυγχρονισµός των εγκαταστάσεων για ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον / Silver

Στο πλαίσιο της συνεχής βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και της διασφάλισης της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζοµένων της, πραγµατοποιήθηκε ο επανασχεδιασµός και η εγκατάσταση ενός state-of-the-art εργοστασίου γαλακτοκοµικών.

ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ – Ergonomia

Αναβάθµιση & Εκσυγχρονισµός / Silver

Εφαρµόζοντας µία ολοκληρωµένη προσέγγιση στα θέµατα ασφάλειας µε τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, η εταιρεία υλοποίησε µία σειρά παρεµβάσεων αναβάθµισης κρίσιµου εξοπλισµού στα ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα εκρήξιµων ατµοσφαιρών, επιτυγχάνοντας την εξάλειψη των αναγνωρισµένων κινδύνων.

Cepal Hellas

Πλήρες πρόγραµµα προληπτικής συντήρησης / Bronze

Η εταιρεία υποστηρίζει µε πλήρες πρόγραµµα προληπτικής συντήρησης τις εγκαταστάσεις της, ώστε ο χρήστης του κτιρίου να απολαµβάνει περιβάλλον υψηλής ποιότητας σε επίπεδο Υγιεινής και Ασφάλειας.

Schneider Electric – Ergonomia

Ένα «διαφορετικό» γραφείο για τον εργαζόµενο της Schneider Electric στην Ελλάδα / Bronze

Το νέο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζοµένους της Schneider Electric στην Ελλάδα, έχει επίκεντρο το Well-being, την Εργασιακή Δέσµευση και την Συνεργατικότητα.

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ

Δραστηριότητες Εµπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας

ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

•  Εκπαίδευση & Ευαισθητοποίηση προσωπικού / Gold

Αποτελεσµατική Συµµετοχή Εργαζοµένων / Gold

•  Εκπαίδευση & Ευαισθητοποίηση προσωπικού / Gold

•  Καµπάνιες / Gold

Επαγγελµατικοί Οδικοί Κίνδυνοι / Gold

•  Ασφάλεια κατά την εκφόρτωση / Silver

Τη χρονιά που πέρασε διαµορφώθηκαν νέες δράσεις υπό µορφή καµπάνιας, οι οποίες εστιάζουν στην προσωπική και οδική ασφάλεια, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Διαµορφώθηκαν ειδικά εργαλεία, που επιτρέπουν σε όλους τους εργαζόµενους να συµµετέχουν ενεργά στα θέµατα Υ&Α, µε αποτέλεσµα τη βελτίωση και δηµιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Ενδεικτικές εκπαιδεύσεις που πραγµατοποιήθηκαν: Εργάζοµαι µε ασφάλεια, µε τη συµµετοχή όλου του προσωπικού, A’ Βοήθειες, µε τη συµµετοχή Εθελοντικής Οµάδας Α’ Βοηθειών & Τεχνικού Προσωπικού, Safetyπass (συνεργασία µε ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε), µε τη συµµετοχή του προσωπικού αναδόχων. Για τον κίνδυνο που προκύπτει από τις εργασίες φορτοεκφόρτωσης, η ΕΔΑ Αττικής επενδύει στην άρτια εκπαίδευση των εργαζοµένων της, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και επιπλέον, στην ενσωµάτωση κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισµού προκειµένου να µειωθούν οι επιπτώσεις σε µυοσκελετικές παθήσεις. Με αφορµή την έκδοση του νέου προτύπου ISO 45001:2018, πραγµατοποιήθηκε ανασκόπηση και βελτίωση του υφιστάµενου Συστήµατος Διαχείρισης, µε αποτέλεσµα την επιτυχή πιστοποίησή του τον Σεπτέµβριο του 2019.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

•  Πρόγραµµα e-learning ανάπτυξης δεξιοτήτων: Gold

•  Αξιοποίηση Tethered / Free Drone / Gold

•  SAFE – PASS: Τεχνικός Έλεγχος Οχηµάτων Σταθµού Φόρτωσης Βυτιοφόρων Οχηµάτων / Gold

•  Εξέλιξη της Κουλτούρας Υ&Α στις ΒΕΑ ΕΛΠΕ: / Silver

•  Εκπαίδευση Πυρασφάλειας Αρχών και εταιρειών στις ΒΕΑ ΕΛΠΕ / Silver

Μια σειρά στοιχείων αποτυπώνουν την εξέλιξη της κουλτούρας Υ&Α στις ΒΕΑ ΕΛΠΕ, όπως η επίτευξη 1.000.000 ανθρωποωρών χωρίς ατύχηµα απουσίας από την εργασία. Εστιάζοντας στην ΥΑE, η ΕΛ.ΠΕ. δηµιούργησε µια σειρά προγραµµάτων e-learning µε στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων του προσωπικού στα αντικείµενα «Διαχείριση Αναπνευστικών Συσκευών» και «Μέτρηση Αερίων». Όσον αφορά το Safe-Pass Βυτιοφόρων οχηµάτων είναι µία διαδικασία, η οποία µέσω µιας λίστας ελέγχων (Check list) καταγράφει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις οδηγού και οχήµατος, για την ασφαλή φόρτωση-εκφόρτωση και µεταφορά καυσίµων, χηµικών ή πετρελαιοειδών αποβλήτων. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στα πλαίσια της Άσκησης «Μαύρος Χρυσός 2019», η Hellenic Drones SA παρείχε συνεχή ζωντανή εναέρια αποτύπωση ενός συµβάντος άνάφλεξης. Αυτό συνέβαλε τα µέγιστα στην εξασφάλιση του καλύτερου συντονισµού µεταξύ του αγήµατος και της Οµάδας Διαχείρισης Κρίσεων της εγκατάστασης, του Πυροσβεστικού Σώµατος, της Αστυνοµίας και του ΕΚΑΒ, καθώς και των υπόλοιπων εµπλεκόµενων Αρχών.

GEP

•  1ο Ηealth, Safety, Wellbeing and Sustainability HUB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη / Gold

•  Ηλεκτρονικές εκπαιδεύσεις ΥΑΕ / Gold

•  Πρόγραµµα BBS (Behavior-Based Safety) / Silver

•  Ολοκληρωµένη Υπηρεσία Επείγουσας Φροντίδας Υγείας / Bronze

Η GEP, ως αξιόπιστος συνεργάτης ΥΑΕ για περισσότερες από 1100 επιχειρήσεις της χώρας µας είναι η µοναδική εταιρεία που εφαρµόζει σε πελάτες της στη Βιοµηχανία, το Πρόγραµµα BBS (Behavior-Based Safety). Επίσης, η εταιρεία δηµιούργησε ηλεκτρονικές εκπαιδεύσεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση ΥΑΕ. Παρέχονται στις ενδιαφερόµενες επιχειρήσεις είτε έναντι αντιτίµου ανά εργαζόµενο ή και σε πολλές περιπτώσεις δωρεάν, βάσει της εκάστοτε συνεργασίας αλλά και των στόχων κοινωνικής υπευθυνότητας που επιθυµεί να εκπληρώσει η GEP. Όσον αφορά το HUB, λειτουργεί σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο κτιριακών εγκαταστάσεων εµβαδού 3193 τ.µ. Άµεσοι στόχοι της δηµιουργίας του HUB είναι η ενίσχυση της θέσης και του ρόλου της ΥΑΕ µέσα σε κάθε επιχείρηση και η αναβάθµιση όλου του κλάδου των ΕΞΥΠΠ µε καθιέρωση της ΥΑΕ ως κύριου παράγοντα βιωσιµότητας της επιχείρησης.

Παπαστράτος ΑΒΕΣ

•  Διαχείριση Εργολάβων στην Παπαστράτος / Gold

•  Διαδικασία Εκπαίδευσης Προσωπικού / Silver

•  Συµµετοχή εργαζοµένων στο Πρόγραµµα Παρακολούθησης Συµπεριφορών / Bronze

Έχοντας οργανώσει εντός του 2019, πάνω από 200 εκπαιδεύσεις συνολικής διάρκειας 40.000 ανθρωποωρών, η εταιρεία χρησιµοποιεί πρωτοπόρες εκπαιδευτικές µεθόδους, κάνοντας χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων και αναπτύσσοντας τις ικανότητες των εργαζοµένων. Η επιτυχία του Σύστηµατος Παρατήρησης Συµπεριφοράς αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά συµµετοχής. Επίσης, η εταιρεία ανέπτυξε εργαλεία για την αποτελεσµατική παρακολούθηση των εργολάβων και υπεργολάβων της. Κάθε εργαζόµενος εργολάβου, που απασχολείται στις εγκαταστάσεις της περνάει από τη διαδικασία του Safe Pass για να πάρει κάρτα εισόδου, όπου ελέγχονται τα Μ.Α.Π, οι εκπαιδεύσεις του εργαζόµενου σε θέµατα Υ&Α και οι βεβαιώσεις καταλληλότητας.

Όµιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

•  Πρόγραµµα Οδικής Ασφάλειας «Καλός Οδηγός µε σύστηµα» / Gold

 Πλατφόρµα e-LoToTo / Gold

•  Πλάνο Βελτιώσεων Υγείας & Ασφάλειας: / Silver

O Όµιλος εφαρµόζει το Πλάνο Βελτιώσεων Υγείας & Ασφάλειας, που βασίζεται στη δέσµευση και καθοδήγηση από τη Διοικητική οµάδα αλλά και την ενεργή συµµετοχή όλων των εργαζοµένων. Επίσης, υλοποιεί το πρόγραµµα «Καλός Οδηγός µε σύστηµα». Μέσα από µηνιαία και ετήσια reports, επιβραβεύει τους µεταφορείς µε τις υψηλότερες επιδόσεις. Μέσα σε µόλις 7 µήνες, ο Όµιλος πέτυχε τη µείωση των ανασφαλών οδικών συµπεριφορών του στόλου του κατά 50%. Επιπλέον, εγκαινίασε την ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-LoToTo» (LockOut – TagOut – TryOut). Η νέα πλατφόρµα περιέχει για όλα τα µηχανήµατα το σύνολο των πληροφοριών που τα συνοδεύει, τις µορφές ενέργειας και την ενεργειακή σχέση µεταξύ γειτονικών µηχανηµάτων.

COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

•  Ασφάλεια Βασισµένη στη Συµπεριφορά & Ενδυνάµωση Κουλτούρας Υ&Α / Gold

 Έξυπνα Γυαλιά στην Υπηρεσία Υ&Α / Gold

Σκοπός της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι όλοι οι εργαζόµενοι να γνωρίζουν και να πράττουν τα ορθά σε ό,τι αφορά την Υ&Α, ακόµη κι όταν δεν επιβλέπονται από κάποιον. Με την εφαρµογή του προγράµµατος Ασφάλεια Βασισµένη στη Συµπεριφορά, οι εργαζόµενοι γίνονται οι ίδιοι Πρεσβευτές Υ&Α προς τους συναδέλφους τους και τους εαυτούς τους. Όσον αφορά τα έξυπνα γυαλιά, χρησιµοποιούνται σε πολλές εφαρµογές, κυρίως στα Logistics και στη Συντήρηση, µε κύρια χαρακτηριστικά την ευκολία χρήσης και την αύξηση της αποδοτικότητας. Η εφαρµογή αυτή θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους τοµείς, καταργώντας ουσιαστικά τις αποστάσεις και διευκολύνοντας την ανταλλαγή γνώσης και εµπειρίας άµεσα.

COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

•  Ασφάλεια Βασισµένη στη Συµπεριφορά & Ενδυνάµωση Κουλτούρας Υ&Α / Gold

•  Έξυπνα Γυαλιά στην Υπηρεσία Υ&Α / Gold

Σκοπός της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι όλοι οι εργαζόµενοι να γνωρίζουν και να πράττουν τα ορθά σε ό,τι αφορά την Υ&Α, ακόµη κι όταν δεν επιβλέπονται από κάποιον. Με την εφαρµογή του προγράµµατος Ασφάλεια Βασισµένη στη Συµπεριφορά, οι εργαζόµενοι γίνονται οι ίδιοι Πρεσβευτές Υ&Α προς τους συναδέλφους τους και τους εαυτούς τους. Όσον αφορά τα έξυπνα γυαλιά, χρησιµοποιούνται σε πολλές εφαρµογές, κυρίως στα Logistics και στη Συντήρηση, µε κύρια χαρακτηριστικά την ευκολία χρήσης και την αύξηση της αποδοτικότητας. Η εφαρµογή αυτή θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους τοµείς, καταργώντας ουσιαστικά τις αποστάσεις και διευκολύνοντας την ανταλλαγή γνώσης και εµπειρίας άµεσα.

ACTIVE POINT

Οργάνωση και επίβλεψη δεκαµελούς οµάδας διάσωσης στο έργο «Πτολεµαΐδα 5» της ΔΕΗ µε ανάδοχο κατασκευαστή την ΤΕΡΝΑ / Gold

Η Active Point ανέλαβε να οργανώσει και να εκπαιδεύσει δεκαµελή οµάδα εργαζοµένων του εργοταξίου «ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5». 12 µήνες µετά, η οµάδα που σχηµατίστηκε έχει εκτελέσει επιτυχώς πολλές ασκήσεις διαφόρων σεναρίων µε απόλυτη επιτυχία, σε περιβάλλον υψηλής δυσκολίας. Παράλληλα έχει αναπτυχθεί σε µεγάλο βαθµό συνείδηση σεβασµού κανόνων ασφαλείας στους χιλιάδες εργαζοµένους στο έργο.

ΗΡΩΝ

eLINA / Gold

Προτεραιότητα για την Ήρων είναι η προάσπιση της Yγείας, Aσφάλειας & Περιβάλλοντος µε ενεργή συµµετοχή του προσωπικού. Στόχος µέσα από τις δράσεις της είναι η διαχείριση κινδύνου, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη κουλτούρας της Ασφάλειας στους εργαζοµένους της. Μέσω της εφαρµογής smartphone eLINA (electronic Live Instant Notification Application) πραγµατοποιείται αναφορά ανασφαλών καταστάσεων προς άµεση επίλυση.

Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
(UNI-PHARMA S.A., INTERMED S.A., PHARMABELLE S.A.)

Υγεία και Ασφάλεια στον Όµιλο ΟΦΕΤ / Silver

Γνωρίζοντας ότι η δηµιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας είναι ηθική και νοµική υποχρέωσή, ο ΟΦΕΤ λαµβάνει τα απαραίτητα µέτρα, ώστε να πετύχει την πρόληψη τυχόν ατυχηµάτων σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Coral Gas

Πιστοποιηµένο Πρόγραµµα Διασφάλισης Ποιότητας & Ποσότητας Υγραερίου Κίνησης στα Πρατήρια / Silver

Μέσω των 3 εγκαταστάσεων της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα εξυπηρετεί, πάνω από 1.000.000 πελάτες. Η µεταφορά του προϊόντος σε όλη την Ελλάδα γίνεται κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές Υ&Α. Μόνιµη επιδίωξή της στο κοµµάτι αυτό είναι ο στόχος «Μηδέν Ατυχήµατα».

DHL EXPRESS (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.

Καµπάνιες / Silver

Η εταιρεία επενδύει στην εκπαίδευση, την ενηµέρωση και την πρόληψη κινδύνων στον εργασιακό χώρο, επιτυγχάνοντας µηδενικά ποσοστά τραυµατισµών και συµβάντων για το 2019. Επίσης, υλοποιεί ενηµερωτικές δράσεις (Healthy Workplace Campaigns).

ENEL GREEN POWER HELLAS

Οδική Ασφάλεια στο Έργου του Καφηρέα / Silver

Η κατασκευή του Καφηρέα υλοποίησε το µοντέλο της «Βιώσιµης Κατασκευής» της Enel, που περιλαµβάνει την ανακύκλωση 550.000 τόνων εδαφικού υλικού και βράχων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής για την αποκατάσταση ενός αδρανούς λατοµείου. Με το τέλος του έργου, συµπληρώθηκαν 1.500.000 ανθρωποώρες χωρίς ατύχηµα.

NOSTIRA – Ergonomia

Σχέδιο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών
σε Ανεµογεννήτριες / Silver

Το Σχέδιο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων για την NOSTIRA συντάχθηκε από την Ergonomia και αφορά τις εγκαταστάσεις Αιολικού Πάρκου της επιχείρησης, το οποίο βρίσκεται στο Ηµεροβίγλι Κεφαλονιάς. Το Αιολικό Πάρκο αποτελείται από 13 ανεµογεννήτριες.

New SIA Greece

Ολιστικό Σχέδιο Αντιµετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης / Silver

Η αντιµετώπιση Έκτακτων Καταστάσεων αποτελεί πάντα µία πρόκληση για όλους τους Οργανισµούς. H New SIA Greece έχει αναπτύξει ένα ολιστικό σύστηµα το οποίο βοηθά στην επίτευξη υψηλής ετοιµότητας αντίδρασης σε Καταστάσεις Έκτακτης ανάγκης.

Τράπεζα Πειραιώς

«Υλοποίηση προγράµµατος Α’ βοηθειών σε παιδιά εργαζοµένων της Τράπεζας Πειραιώς» / Silver

H Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει συστηµατικά την προαγωγή του ΥΑΕ. Αναγνωρίζοντας περαιτέρω το όφελος της επένδυσης σε νέους, αξιοποιεί συστηµατικά καινοτόµες ιδέες µε γνώµονα τη βιώσιµη ανάπτυξη και την προστασία της Υ&Α του κοινωνικού συνόλου.

Πλαστικά Θράκης Pack ABEE -Εργοστάσιο Ιωαννίνων

ColllaborAction: Είµαστε όλοι µέρος της λύσης / Silver

Η εταιρεία προχώρησε στη δηµιουργία Οµάδας Διαβούλευσης, µε την οποία πέτυχε να εµπλέξει επιτυχώς εργαζοµένους διάφορων βαθµίδων και τµηµάτων, στις διαδικασίες που εκτελούνται και διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ευεξία στην εργασία.

ΧΑΛΥΨ Δοµικά Υλικά

Διατµηµατικές Επιθεωρήσεις Ασφάλειας & Υγείας / Bronze

Για να µπορούν να εντοπιστούν και να ελεγχθούν οι εργασιακοί κίνδυνοι, εφαρµόζεται ένα σύστηµα ελέγχων όπου εργοδηγοί και προϊστάµενοι τµηµάτων, έχοντας κοινές εκπαιδεύσεις και αντίληψη κινδύνων στην εργασία, επιθεωρούν χωρισµένες σε ζώνες εγκαταστάσεις.

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ

Δραστηριότητες Υγείας & Ευεξίας

OTE Group

•  Enhancing Health & Wellbeing Initiatives: / Gold

 Implementation of an Integrated Crisis Management Program / Gold

 Mental Health and Well-being Initiatives / Gold

Mε κύριο γνώµονα την ενίσχυση και ενδυνάµωση των ανθρώπων του Οµίλου, επενδύει συνεχώς στην ύπαρξη υποστηρικτικών σχέσεων. Η ανάγκη δηµιουργίας ενός safety net για τα άτοµα που έχουν εκτεθεί ή επηρεαστεί από κρίσιµα συµβάντα, εντός και εκτός εργασιακού χώρου, οδήγησε τον Όµιλο στην εφαρµογή ενός ολοκληρωµένου προγράµµατος άµεσης παρέµβασης και ολιστικής διαχείρισης κρίσεων. Η µονάδα Α&Υ Ανθρώπινου Δυναµικού Οµίλου ΟΤΕ επικεντρώνεται µέσα από το πλάνο δράσης της µε την υπογραφή «Ζούµε Καλύτερα…», στην ευαισθητοποίηση των εργαζοµένων σε θέµατα υγείας και ευεξίας, σε όλους τους τοµείς της καθηµερινότητάς τους. Η προσέγγιση αυτή είναι πλήρως ευθυγραµµισµένη µε την εταιρική αποστολή: «να φτιάχνουµε έναν κόσµο καλύτερο για όλους».

KLEEMANN HELLAS

Χρήση τεχνολογιών Industry 4.0 για τον εργονοµικό σχεδιασµό των θέσεων εργασίας / Silver

•  Διαχείριση Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων: Bronze

H εταιρεία προχώρησε στην δηµιουργία Πολιτικής Διαχείρισης Ψυχοκοινωνικών Κίνδυνων και στο σχεδιασµό συστήµατος αξιολόγησης και εκτίµησης των συγκεκριµένων κινδύνων. Επίσης, συµµετέχει στο ερευνητικό έργο Q-CONPASS, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόµου ευφυούς συστήµατος λογισµικού για την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής, που βασίζεται στη χρήση τεχνολογιών 4ης βιοµηχανικής επανάστασης και αυτόνοµων ροµποτικών οχηµάτων.

METRO

Λειτουργία Τµήµατος Εργασιακών Σχέσεων / Gold

Το Τµήµα Εργασιακών Σχέσεων της εταιρείας έχει στόχο να διακρίνει, να προλαµβάνει και να διαχειρίζεται µε συνέπεια και διακριτικότητα τα ζητήµατα που προκύπτουν στον εργασιακό χώρο. Επιπλέον, σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευµένες δράσεις, που προστατεύουν και εµψυχώνουν το ανθρώπινο δυναµικό της Metro.

Όµιλος ΟΠΑΠ

OPAPWellness: Πρωτοβουλίες ενηµέρωσης και δράσης για την υγεία, την ασφάλεια και την ευεξία των Ανθρώπων του ΟΠΑΠ / Gold

Στόχος της εταιρείας είναι η διαρκής ενίσχυση της υγείας, ευεξίας, ασφάλειας, αλλά και του βιοτικού επιπέδου των εργαζοµένων. Αυτό επιτυγχάνεται µέσα από πρωτοβουλίες ενηµέρωσης και δράσης της OPAPWellness Team, αλλά και µε τις άµεσες και έµµεσες παροχές που απολαµβάνουν ως µέλη της οικογένειας του ΟΠΑΠ.

Ergonomia

Ο Επαγγελµατικός Κίνδυνος µέσω της Ψηφιακής Καταγραφής του / Gold

Το σύστηµα λογισµικών ErgoManager-ErgoAuditor έχει δηµιουργήσει την πρώτη δοµηµένη οργάνωση πληροφορίας σε µαζικό επίπεδο, διαθέσιµο για τις συνεργαζόµενες επιχειρήσεις, κάτι που δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε υπεύθυνους εγκαταστάσεων και προϊστάµενους ασφάλειας και υγείας, να έχουν λεπτοµερή εικόνα όλων των θεµάτων ΑΥΕ της επιχείρησής τους.

Παπαστράτος ΑΒΕΣ

Σύστηµα Παρατήρησης Συµπεριφορών – ΒΟS / Gold

Στα πλαίσια του Ενοποιηµένου Συστήµατος Λειτουργίας OPEN+, εφαρµόζεται στην εταιρεία το Σύστηµα Παρακολούθησης Συµπεριφορών. Όλοι οι εργαζόµενοι του εργοστασίου πραγµατοποιούν ελέγχους ασφαλών και µη ασφαλών συµπεριφορών, προσφέροντας άµεση ανατροφοδότηση στους συναδέλφους τους. Τα αποτελέσµατα είναι εντυπωσιακά µε περισσότερα από 1000 BOS ανά µήνα και σταδιακή µείωση της εµφάνισης µη ασφαλών συµπεριφορών.

Αλουµίνιον της Ελλάδος του ΤΕΔ Μεταλλουργίας της Mytilineos

Ηµέρες Αιµοδοσίας 2019 / Gold

Η εταιρεία οργάνωσε µια βιωµατική εκδήλωση για την Υγεία και Ασφάλεια. Δώδεκα άτοµα συµµετείχαν στο σχεδιασµό, 42 στην υλοποίηση και υποστήριξη των σταθµών και 43 υπεύθυνοι εκπαίδευσης συντόνισαν τους 939 εργαζόµενους που το παρακολούθησαν. Πάνω από το 95% των συµµετεχόντων αξιολόγησε την εµπειρία του ως ικανοποιητική ή πολύ καλή.

ΟΜΙΛΟΣ ISS

Δωρεά 140 Μαστογραφιών στις Εργαζόµενες της ISS / Silver

Σε συνεργασία µε τα διαγνωστικά κέντρα Affidea και την Karcher, η εταιρεία προσέφερε 140 δωρεάν µαστογραφίες σε συναδέλφους, γυναίκες άνω των 35 ετών, προάγοντας την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Cepal Hellas

Προσφορά στην τοπική κοινότητα / Silver

Η εταιρεία λειτουργεί ως κοινωνικός εταίρος στην τοπική κοινωνία, προβάλλοντας την αξία της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης και του κοινωνικού ενδιαφέροντος. Διασφαλίζει µία οµαλή γειτνίασης και αναβαθµίζει την ευρύτερη περιοχή µέσα από περιβαλλοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις.

ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαχείριση Συγκρούσεων και Διαµεσολάβηση / Bronze

Mέσω εκπαιδεύσεων µε πρακτικές εφαρµογές, οι εργαζόµενοι αναπτύσσουν ικανότητες αποτελεσµατικής διαχείρισης των παραπόνων, µε αποτέλεσµα οι άνθρωποι πρώτης γραµµής εξυπηρέτησης να αντιµετωπίζουν χαµογελαστοί τους πελάτες.

PeopleCert

A Pioneer in Technology use / Bronze

Χρησιµοποιεί µια ποικιλία ψηφιακών εργαλείων που βοηθούν την επιχειρηµατική της στρατηγική να εξελίσσεται, εξοικονοµώντας χρόνο και αυξάνοντας την παραγωγικότητα, εκτιµώντας έτσι το ανθρώπινο δυναµικό του.

ΕΝΟΤΗΤΑ Ε

Environmental Award

Διαχειριστής Εθνικού Συστήµατος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ)

Συγκοινωνούντα δοχεία / Gold

Η εταιρεία υποστηρίζει όλες τις δράσεις, που αφορούν τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζοµένων, καθώς αποτελούν δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Το Ενιαίο Σύστηµα Διαχείρισης που εφαρµόζει ο ΔΕΣΦΑ καλύπτει τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001, ISO 14001 και ISO 45001.

ENEL GREEN POWER HELLAS

Περιβαλλοντική Διαχείριση στο Έργο του Καφηρέα / Gold

Η εταιρεία έχει σε λειτουργία 57 έργα Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας σε 24 Νοµούς, µε συνολική εγκατεστηµένη ισχύ 464MW, εκ των οποίων 354 MW προέρχονται από αιολική ενέργεια, 90 MW από φωτοβολταϊκή και 20 MW από υδροηλεκτρική ενέργεια. Βασικοί πυλώνες της εταιρείας αποτελούν η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων και η προστασία του περιβάλλοντος.

Παπαστράτος ΑΒΕΣ

Διαχείριση Αποβλήτων στην Παπαστράτος / Gold

Η δέσµευση της εταιρείας για την προστασία του Περιβάλλοντος αποτυπώνεται στο εξής στοιχείο: η εταιρεία δεν αποστέλλει κανένα παραγωγικό απόβλητο σε χωµατερή και διαχειρίζεται το 99,9% των αποβλήτων µε ανακύκλωση ή ανάκτηση ενέργειας. Επιπρόσθετα, υλοποιεί project, που οδηγούν σε σηµαντική µείωση των παραγώµενων αποβλήτων, σε ορισµένες περιπτώσεις έως και κατά 80%.

Ολυµπία Οδός Λειτουργία Α.Ε.

Περιβαλλοντική Διαχείριση στην Ολυµπία Οδό Λειτουργία / Silver

Στοχεύοντας στην ανάπτυξη κατάλληλης δράσης για αλλαγές στην περιβαλλοντική και κοινωνική πραγµατικότητα, η εταιρεία επένδυσε στην εκπαίδευση και των εργαζοµένων της σε θέµατα περιβαλλοντικής διαχείρισης και Υ&Α στην εργασία.

ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Περιβαλλοντικές Δράσεις / Silver

Η εταιρεία εφαρµόζει Συστήµατα Περιβαλλοντικής και Ενεργειακής Διαχείρισης, υλοποιεί προγράµµατα ανακύκλωσης, επενδύει σε εξοπλισµό αντιµετώπισης πιθανών περιβαλλοντικών συµβάντων και διαχειρίζεται όλων των ειδών τα απόβλητα των δραστηριοτήτων της.

Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
(UNI-PHARMA S.A., INTERMED S.A., PHARMABELLE S.A.)

Περιβάλλον, Υγεία και Ασφάλεια στον Όµιλο ΟΦΕΤ / Silver

Η ευαισθητοποίηση σε θέµατα περιβάλλοντος διαπερνά την κουλτούρα όλων των εταιρειών του ΟΦΕΤ. Ειδικότερα, στις εγκαταστάσεις των µονάδων του Οµίλου, υλοποιούνται προγράµµατα ανακύκλωσης µε τη συµµετοχή των εργαζοµένων και µε τη χρήση ειδικών κάδων ανακύκλωσης.

EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

H EUROPA είναι σαν το αλουµίνιο, φιλική στο περιβάλλον και στους ανθρώπους / Silver

Στα πλαίσια της στρατηγικής ΕΚΕ της εταιρείας, κύριο στόχο αποτελεί η διαρκής βελτίωση των δοµών, η στήριξη κοινωφελών ιδρυµάτων και η προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε, η EUROPA είναι σαν το αλουµίνιο, φιλική στο περιβάλλον και στους ανθρώπους.