Στον Φάρο, του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαϊου το event φωτογράφισης των νικητών στα Health & Safety Awards 2021, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες. Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας, η πανδημία είχε και έχει παρουσία σε όλες τις συζητήσεις, τις εργασιακές πρακτικές και τις μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου.

Η πιθανότητα της προσβολής εργαζομένων ή διοίκησης και οι συνέπειες που θα επέλθουν αν κάτι τέτοιο συμβεί σε μεγάλη κλίμακα στις επιχειρήσεις, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην εταιρική λειτουργία, αλλά και στη ζωή των ίδιων των εργαζομένων. Σήμερα, στα Health & Safety Awards 2021, επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που δεν τιμωρούν αλλά εκπαιδεύουν, δεν επιβάλλουν αλλά εμπνέουν, στέκονται δίπλα και κατανοούν τις ανάγκες και προσδοκίες των εργαζομένων τους, βαδίζοντας σταθερά το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Τα Health & Safety Awards 2021 περιλάμβαναν 5 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που απέσπασαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην ΥΑΕ, έτσι: Occupational Health and Safety Team of the Year αναδείχθηκε η Ελληνικά Πετρέλαια, Distinguished Service of the Year αναδείχθηκε η GEP, Wellbeing Champion of the Year η Παπαστράτος, Health and Safety Initiative of the Year το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. ενώ το Pride Award κατέκτησε ο ΔΕΣΦΑ. Τα βραβεία διοργάνωσε για 8η χρονιά η Boussias υπό την Αιγίδα του ΕΛΙΝΥΑΕ, με χορηγούς τις εταιρείες Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ , Unison και Ergonomia. Για να δείτε όλους τους νικητές, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hsawards.gr.