Η Kraft Heinz ετοιμάζεται να επενδύσει 199 εκατομμύρια δολάρια (140 εκατομμύρια λίρες) σε μια εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το σχέδιο, το οποίο υπόκειται σε έγκριση στις ΗΠΑ, θα χρηματοδοτήσει επίσης εξοπλισμό και τεχνολογία και θα δημιουργήσει έως και 50 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ανέφερε η εταιρεία.

Το εργοστάσιο Kitt Green στα περίχωρα του Wigan είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων στην Ευρώπη, που παράγει 1,3 δισεκατομμύρια δοχεία τροφίμων ετησίως. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα αρχίσει να κατασκευάζει σάλτσες, καθώς και να συνεχίζει να κατασκευάζει σούπες, ζυμαρικά και φασόλια. Οι σάλτσες Heinz κατασκευάστηκαν για τελευταία φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1999.

Τον Απρίλιο, οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν έλλειψη φακελίσκων κέτσαπ ντομάτας μετά την πανδημία του κοροναϊού που οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για μικρά πακέτα του δημοφιλούς καρυκεύματος. Η εταιρεία είπε ότι έχει αυξήσει την παραγωγή και έχει προσθέσει πολλές νέες γραμμές παραγωγής στα εργοστάσιά της. Αναφέρει, επίσης ότι έχει αναπτύξει ένα «μηχάνημα χωρίς αφή» για τις υπηρεσίες φαγητού.