Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης η επέκταση των εγκαταστάσεων της Μονάδας Παραγωγής Στερεού Δευτερογενούς Καυσίμου της ECORECOVERY (SRF/RDF Plant “NORDECO”). Με επιδόσεις που ξεπερνούν τους 80.000 tn/έτος σε παραγωγή Εναλλακτικού Καυσίμου, η ECORECOVERY δραστηριοποιείται στον Τομέα της Ενεργειακής Ανάκτησης Αποβλήτων. Με στόχο την αύξηση της δυναμικότητάς της, ανέθεσε στην Frigo Stahl την μελέτη και την κατασκευή νέων βιομηχανικών χώρων αποδεματοποίησης υλικών, υπόστεγα αποθήκευσης, την κατασκευή περίφραξης και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 2.500 m2 αλλά και τη διαμόρφωση νέων χώρων γραφείων.

Για τα οφέλη της επένδυσης και το επόμενο βήμα της εταιρείας μίλησε στο INDUSTRY o CEO της ECORECOVERY, κ. Βασίλης Αλαφούζος: «Με την ολοκλήρωση της επέκτασης των εγκαταστάσεών μας, εκτός από τη δυνατότητα εγκατάστασης νέων γραμμών παραγωγής μας δίνεται η δυνατότητα να βελτιστοποιήσουμε τις ροές υλικών και φορτίων, τόσο λόγω χάρη στην αναδιαμόρφωση και αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, όσο και με την κατασκευή νέων θέσεων φόρτωσης. Επόμενο βήμα στο σχεδιασμό μας, είναι η ανακατασκευή & αναβάθμιση της κεντρικής μας μονάδας στη Βοιωτία που επλήγη από τις φετινές πυρκαγιές και η επάνοδός μας στο μέγιστο της παραγωγικής δυνατότητας του ομίλου μας ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής πρόσβαση των συνεργατών μας σε ενέργεια από Στερεό Δευτερογενές Καύσιμο».

Σχετικά με τις αρχές αειφορίας που ενσωμάτωσε το έργο, ο project manager της Frigo Stahl κ. Π. Φιρτινίδης, δήλωσε: «Καταρχήν και μόνο η υποστήριξη του αντικειμένου του συγκεκριμένου συνεργάτη θεωρώ ότι αποτελεί μία μικρή συμβολή στην πραγματοποίηση αρχών κυκλικής οικονομίας. Άλλωστε όλα μας τα έργα σχεδιάζονται με γνώμονα την βελτιστοποίηση της σχέσης αποτυπώματος-παραγωγικότητας, τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού τους με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση των χρησιμοποιούμενων πόρων (value engineering), όσο όμως και σε σχέση με τα χρησιμοποιούμενα υλικά (πχ πάνελ πετροβάμβακα αντί για αφρού), αλλά και με τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών (επαναχρησιμοποίηση πχ των υλικών εκσκαφής ή αποξηλώσεων και διαχείριση αποβλήτων όπως υλικά συσκευασίας κ.ά.) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».