Η General Motors θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο Κεμπέκ του Καναδά, ως μέρος μιας κοινοπραξίας με μια νοτιοκορεατική κατασκευαστική εταιρεία χημικών, που θα αποτελέσει το κλειδί για τη μελλοντική κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στο Μίσιγκαν.

Η GM και η POSCO Chemical δήλωσαν ότι συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις του Καναδά και του Κεμπέκ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Bécancour του Κεμπέκ, το οποίο βρίσκεται περίπου στο μέσο της διαδρομής μεταξύ του Μόντρεαλ και της πόλης του Κεμπέκ.

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου, που θα ξεκινήσει άμεσα, θα κοστίσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια. Θα δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας μόλις λειτουργήσει το 2024, είπε η GM και θα τροφοδοτήσει με κρίσιμα υλικά μπαταριών πολλά εργοστάσια στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός που θα κατασκευαστεί στο Lansing.

“Η GM και οι συνεργάτες μας προμηθευτές δημιουργομε ένα νέο, πιο ασφαλές και πιο βιώσιμο οικοσύστημα για τα EV”, δήλωσε ο Doug Parks, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM για την Παγκόσμια Ανάπτυξη Προϊόντω και Εφοδιαστική Αλυσίδα.