Μια σημαντική επένδυση έχει στα σκαριά η εταιρεία Ginox, με έδρα το Αιγίνιο Πιερίας, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία ανοξείδωτων, επαγγελματικών ψυγείων και κατασκευών. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπ. Ανάπτυξης εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού της σχεδίου στις διατάξεις του ν. 4887/2022 και συγκεκριμένα στο καθεστώς ενίσχυσης Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα των άρθρων 72 έως 77 (α΄ κύκλος).

Η παραπάνω επένδυση, όπως περιγράφεται στο σχετικό έγγραφο, αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της βιομηχανικής μονάδας κατασκευής ανοξείδωτου επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης με ψύξη» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: Κατασκευή εξοπλισμού ψύξης και κατάψυξης και αντλιών θερμότητας, εκτός των συσκευών οικιακού τύπου), στην εκτός σχεδίου περιοχή της δημοτικής κοινότητας Αιγινίου, του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. Όσον αφορά το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης, αυτό ανέρχεται σε 5.213.136 ευρώ.

Η εταιρεία Ginox, διαθέτει ήδη εγκαταστάσεις στο Αιγίνιο Πιερίας, οι οποίες περιλαμβάνουν το κτίριο διοίκησης, τη βιομηχανική μονάδα, και την αποθήκη έτοιμων προϊόντων.
Τα σύγχρονα μηχανήματα CNC που διαθέτει η εταιρεία εξασφαλίζουν σταθερή και υψηλών προδιαγραφών ποιότητα. Παράλληλα, ο προγραμματισμός της παραγωγής μέσω software και συστημάτων cad-cam υψηλής τεχνολογίας, εξασφαλίζει συνέπεια στην παράδοση των προϊόντων και δυνατότητα για μαζική παραγωγή. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, για το οικονομικό έτος 2022, ο κύκλος των εργασιών της ανήλθε σε 7.972.812,53, ευρώ έναντι ποσού 6.694.314,34 ευρώ της προηγούμενης χρήσεως. Τα μικτά κέρδη το 2022 ανήλθαν σε 1.600.947,85 ευρώ από 1.171.014,73 ευρώ την προηγούμενη χρονιά.