Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του και την πιθανότητα πρόκλησής της από εμπρησμό προχώρησε ο όμιλος Γιαννίτση. Ο όμιλος είχε συνδεθεί τις προηγούμενες ημέρες με μαζικά κρούσματα σε σχολείο της Λαμίας, στο οποίο παρείχε υπηρεσίες έτοιμων γεύματα. Όσον αφορά το τελευταίο αυτό γεγονός, ο Όμιλος τονίζει, σε ανακοίνωσή του, πως «τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ήταν στην πραγματικότητα τέσσερα» επικαλούμενος το Νοσοκομείο Λαμίας. «Αμέσως μετά την είδηση των κρουσμάτων, η εταιρεία μας ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πρωτόκολλα, όπως ορίζονται από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκτακτος υγειονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ακολούθησε έλεγχος από τον ΕΦΕΤ ως προς τη διαδικασία παρασκευής και την τήρηση όλων των κανόνων που προβλέπονται» υπογραμμίζει.
Όσον αφορά την πυρκαγιά, ο Όμιλος Γιαννίτση κάνει σαφές πως κατέστρεψε ολοσχερώς τις αποθήκες συντήρησης και κατάψυξης αλλά δεν επηρέασε την παραγωγή, η οποία έχει ανασταλεί προσωρινά, με απόφαση του ΕΦΕΤ, μέχρι την επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν προκληθεί στον εξωτερικό χώρο βόρεια της μονάδας παραγωγής καθώς και τη διενέργεια των απαραίτητων αναλύσεων και απολυμάνσεων στους χώρους.

«Εάν πράγματι πρόκειται για εμπρησμό, θέλουμε το ταχύτερο δυνατόν να αποκαλυφθούν και συλληφθούν οι αδίστακτοι εγκληματίες που καταστρέφουν κόπους και προσπάθειες μίας ολόκληρης ζωής, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να οδηγηθούν δεκάδες οικογένειες στο φάσμα της ανεργίας και να απομειωθεί σημαντικά η οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής μας, και όχι μόνον» καταλήγει προσθέτοντας πως θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές.