Ακόμη μία επένδυση προχωρά στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και συγκεκριμένα αυτή της εταιρείας Genepharm, η οποία υπέγραψε δανειακή σύμβαση με την Alpha Bank.

Τι αφορά η επένδυση
Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής φαρμάκων καθώς και η βελτίωση της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας, με στόχο την αύξηση και κατεύθυνση των πωλήσεων της εταιρείας σε αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Genepharm, αφορά στην επέκταση της παραγωγής συμβατικών φαρμάκων στο υφιστάμενο εργοστάσιο στην Παλλήνη, την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στη στέγη του κτιρίου.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η βελτίωση της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας μέσω της ανάπτυξης νέων μορφών φαρμάκων και παραγωγής «complex generics» φαρμάκων (βραδείας αποδέσμευσης στον οργανισμό), καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς και της εξωστρέφειάς της. Η επένδυση ύψους 31,2 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 24,9 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του επενδυτικού προγράμματος.

Ο Γενικός Διευθυντής της Genepharm κ. Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος τόνισε: «Η Genepharm εδώ και χρόνια επενδύει, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς στην Alpha Bank για τη μακροχρόνια στήριξη και συνεργασία μας και τη νέα ευκαιρία που μας έδωσε σε σύμπραξη με το Ταμείο Ανάκαμψης να προχωρήσουμε τα σχέδια μας για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών μορφών και την επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών δυνατοτήτων μας».