Με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής για τη ΓΕΚ – Τέρνα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, αναφέρθηκε στη νέα γενιά επενδύσεων που σχεδιάζεται. «Υλοποιούμε αυτή την περίοδο ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα έργων κι επενδύσεων συνολικής αξίας άνω των 5 δισ. ευρώ στην καθαρή ενέργεια και τις βιώσιμες υποδομές.

Έργα κι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν αθροιστικά περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας την προσεχή πενταετία», σημείωσε ο κ. Περιστέρης. «Στον τομέα της καθαρής ενέργειας, στόχος του Ομίλου μας είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) να προσεγγίσει τα 3.000 MW μέσα στη επόμενη πενταετία», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι ήδη, σχεδιάζεται η νέα γενιά επενδύσεων που θα ακολουθήσουν πριν καν ολοκληρωθεί το υφιστάμενο επενδυτικό πλάνο των 2 δισ. ευρώ.

«Η εταιρεία δρομολογεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα επενδύσεων σε νέα αιολικά πάρκα, χερσαία φωτοβολταϊκά, αλλά και σε πλωτά φωτοβολταϊκά και πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα, καθώς και νέες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, πέραν των έργων αντλησοταμίευσης και των πραγματικά υβριδικών έργων που ήδη προωθούμε.

Μιλάμε για νέα έργα με συνολική ισχύ περίπου 7 GW, εκ των οποίων τα 5 GW έχουν ήδη εξασφαλίσει τις πρώτες άδειες, ωριμάζουν και σταδιακά θα αρχίσουν να υλοποιούνται», ανέφερε.
Τέλος, σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων, σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη «πέρα από τα έργα της Ηπείρου που ήδη λειτουργούμε και της Πελοποννήσου που ήδη κατασκευάζουμε, θα συμμετάσχουμε στο σύνολο των διαγωνισμών, ΣΔΙΤ και δημοσίων, που έχουν προκηρυχθεί ή θα προκηρυχθούν στο μέλλον».