Παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, πραγματοποιήθηκε προχθές η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Κατά την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί το διεθνές κύμα ανατιμήσεων και η αύξηση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Πρόκειται για μια κρίση με παγκόσμιες διαστάσεις. Η οποία, όμως, φέρνει και την Ελλάδα αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις. Σήμερα το 82% της ενέργειας που καταναλώνουμε στη χώρα είναι εισαγόμενο. Κι αυτό προφανώς περιορίζει τις δυνατότητες αντιμετώπισης της καταιγίδας που βιώνουμε. Απαραίτητο είναι να κινητοποιηθούν επενδύσεις για τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ. Ώστε να ενισχυθεί το μερίδιό τους στο ενεργειακό μείγμα της χώρας. Πρόκειται για προϋπόθεση- κλειδί, στην προσπάθεια να αυξήσουμε την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της χώρας.

Αλλά και για να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Μπρατάκος.
«Η δεύτερη, εξίσου σημαντική, πρόκληση αφορά βεβαίως τις παρεμβάσεις για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης αυτής, στην πραγματική οικονομία. Θεωρούμε αυτονόητη την ανάγκη για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων. Η στήριξη αυτή πρέπει να είναι επαρκής και ουσιαστική. Αλλά και κατάλληλα στοχευμένη και ενταγμένη στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της απόκτησης επενδυτικής βαθμίδας, τόσο για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας όσο και για το κόστος δανεισμού.