Η Frigoglass ανακοίνωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου έλαβε προκαταβολή €15 εκατ. από το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η συνολική ασφαλιστική αποζημίωση που σχετίζεται με τις υλικές ζημιές και τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας που προκλήθηκαν από το περιστατικό πυρκαγιάς βρίσκεται υπό εκτίμηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε αντιμετώπιση των ζημιών από την πυρκαγιά, η διοίκηση σχεδιάζει να εντάξει μια νέα γραμμή συναρμολόγησης σε μισθωμένο βιομηχανικό χώρο, που θα τεθεί σε λειτουργία το δ’τρίμηνο του 2021, ενώ τοποθετεί την ολοκλήρωση ανακατασκευής του εργοστασίου της Ρουμανίας έως το τέλος του 2022.
Η Frigoglass είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην αγορά Επαγγελματικών Ψυγείων (ICM) και ο βασικός προμηθευτής στον τομέα γυάλινης συσκευασίας στις αγορές υψηλής ανάπτυξης της Δυτικής Αφρικής.