Η Fluid Power Engineering είναι μια ελληνική εταιρεία με ειδίκευση στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και κατασκευή μηχανικών και υδραυλικών συστημάτων, με εφαρμογές στη ναυτιλία και σε αμυντικά συστήματα. Με 20 χρόνια εμπειρίας, είναι ένα από τα ελάχιστα τεχνολογικά κέντρα με πιστοποίηση Parker, ενώ έχει αποκτήσει και θυγατρική στον Καναδά. Αυτή τη στιγμή, όπως σημειώνει στο INDUSTRY, ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης Μηχανολόγος Mηχανικός της FPE, η εταιρεία συνεργάζεται με πλήθος ναυτιλιακών αλλά και με άλλους απαιτητικούς τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία ως σχεδιαστής και κατασκευαστής συστημάτων και εξαρτημάτων.

«Στον τομέα της βιομηχανίας αναλαμβάνουμε μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή υδραυλικών συστημάτων καθώς και των απαιτούμενων ενεργοποιητών. Η μελέτη ξεκινά με την ανάλυση των αναγκών του συνεργάτη μας. Προχωράμε στην διαστασιολόγηση σύμφωνα με τις αρχές της μηχανικής, σχεδιάζουμε το 3D πρωτότυπο και προχωράμε στην κατασκευή και τις δοκιμές των απαιτούμενων συστημάτων» σημειώνει.

Στα πλαίσια της επέκτασης των εργασιών της και της δραστηριοποίησής της σε νέους τομείς, η FPE, προχωρά σε επενδύσεις τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν δύο κτίρια έκτασης 500 τ.μ. το κάθε ένα, με 5 μηχανήματα CNC τελευταίας τεχνολογίας. «Δεν είναι αρκετά για τις μελλοντικές μας ανάγκες, για το λόγο αυτό προχωράμε στις προαναφερθείσες επεκτάσεις με νέο επιπλέον κτίριο 600 τ.μ. που θα στεγάζει τρία καινούρια μηχανήματα 5 αξόνων της εταιρείας HAAS», συμπληρώνει ο κ. Γρηγοριάδης.

«Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας μας είναι να διατηρήσει τη θέση που έχει στη διεθνή και εγχώρια αγορά και να παραμείνει υγιής στο δύσκολο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον» καταλήγει ως προς τους στόχους που θέτει η FPE με αφορμή και το νέο έτος.