Οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις της σπατάλης τροφίμων, αλλά και λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του 2ου Food Waste Conference που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε live streaming. Γενικοί Γραμματείς, πρόεδροι φορέων και επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου αλλά και εκπρόσωποι από τον κλάδο του HORECA κατέθεσαν τις απόψεις τους και πρότειναν λύσεις για τη σωστή διαχείριση των τροφίμων και την αξιοποίηση του περισσεύματος προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Χρήστο Μουρτζιόπουλο, Quality Assurance & RnD Manager της Μπαρμπά Στάθης, πρέπει όλοι να γίνουμε από μέρος, η λύση του προβλήματος. Από την πλευρά της, η Αγγελική Ιωσηφίδου, Marketing & Communication Director της Eurocatering, σημείωσε πως παρά την αύξηση των πωλήσεων και του όγκου των παραγόμενων προϊόντων, η Eurocatering συνεργάζεται με εταιρείες που κάνουν τη συλλογή οργανικών αποβλήτων και τα αξιοποιούν για την παραγωγή λιπασμάτων και με αυτόν τον τρόπο περιορίζει τη σπατάλη μέσω και της κομποστοποίησης.