Τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 1.011.250,94 ευρώ (μικτό ποσό), δηλαδή 0,087 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό) ενέκριναν μεταξύ άλλων οι μέτοχοι της Flexopack, κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων. Στο πλαίσιο της συνέλευσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της συσκευαστικής, Σταμάτης Γκινοσάτης απαρίθμησε μια σειρά προκλήσεων που αντιμετώπισε η εταιρεία το 2021, ωστόσο εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον, δίνοντας έμφαση στο τριετές πλάνο επενδύσεων ύψους 30 εκατομμυρίων.

30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγής
Όπως έγινε γνωστό, η Flexopack σχεδιάζει μέσα στην επόμενη τριετία να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν στην ενίσχυση των υποδομών και των παραγωγικών βάσεων σε Ελλάδα, Πολωνία, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Οι επενδύσεις αυτές θα αποσκοπούν στην παραγωγή τόσο υπαρχόντων, όσο και νέων προϊόντων, ενώ μέρος αυτών αφορά στην ανέγερση νέας μονάδας στο Κορωπί. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπαγιάννη για το FOOD Reporter, η εταιρεία προχώρησε στην αγορά τριών συνεχόμενων οικοπέδων συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων έναντι 2,6 εκατ. ευρώ, όμορα με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, με σκοπό να προχωρήσει σε ανέγερση νέου κτιρίου προς επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Γκινοσάτη, το 2021 η εταιρεία και γενικότερα ο κλάδος αντιμετώπισαν μια σειρά προκλήσεων, όπως η αύξηση της τιμής των πρώτων υλών, η ενίσχυση του κόστους μεταφορών και η διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο «απαγορευτικό» κόστος του βιομηχανικού ρεύματος, το οποίο πλήττει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών παραγωγικών εταιρειών, ιδιαίτερα σε σχέση με τις μη ευρωπαϊκές χώρες.
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο οργανωτικών αλλαγών, η Flexopack αποφάσισε την προσθήκη του Γιάννη Τσουκαρίδη, επίτιμος πρόεδρος της Paperpack, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.