Ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας κατά περίπου 60% θα φέρουν οι προγραμματισμένες επενδύσεις της FIBRAN ΑE, τόσο στη νεοαποκτηθείσα μονάδα παραγωγής στη Βουλγαρία όσο και στη μονάδα παραγωγής του πετροβάμβακα στην Τερπνή Σερρών, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο ελληνικός όμιλος μονωτικών και δομικών υλικών ολοκλήρωσε στην εκπνοή του 2021 τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου εξαγορών για το 2021, με την προσθήκη της μονάδας παραγωγής μονωτικών προϊόντων από πετροβάμβακα Rock 7 στη Βουλγαρία, αριθμώντας πλέον 16 μονάδες παραγωγής σε 7 ευρωπαϊκές χώρες. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί την τρίτη επένδυση της FIBRAN εντός του 2021, μετά την ολοκλήρωση την απορρόφηση της μονάδας παραγωγής προϊόντων γύψου στην Ιταλία και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων logistics και εμπορικής διανομής στην Αττική.

Η διαδικασία εξαγοράς της Rock 7, η οποία εδρεύει στην πόλη Ταργκοβίστε, ολοκληρώθηκε από τη FIBRAN Bulgaria, θυγατρική του ομίλου FIBRAN. Η κίνηση αυτή στρατηγικά ενισχύει την παρουσία της θυγατρικής στην τοπική αγορά της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, το παραγωγικό δυναμικό της Rock 7 θα αξιοποιηθεί και για τις εξαγωγικές ανάγκες σε προϊόντα πετροβάμβακα σε διάφορες αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Η μονάδα παραγωγής θα ενισχυθεί με παραγωγικές επενδύσεις και θα απασχολεί συνολικά 60 άτομα.

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο πετροβάμβακας
Η επένδυση στη νέα μονάδα παραγωγής πετροβάμβακα γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς ο πετροβάμβακας αφενός αξιοποιείται στα συστήματα εξωτερικής θερμοπρόσοψης διεθνώς, αφετέρου στα συστήματα τοιχοποιίας. Η Ε.Ε. και οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής τους την αποδέσμευση από ενεργοβόρα μη φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα και ο πετροβάμβακας, ο οποίος είναι το μοναδικό υλικό που σε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης για το κέλυφος του κτιρίου αποδίδει 6 οφέλη αντί για 1, και η μόνη ελληνική βιομηχανία που το παράγει (και μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές) είναι η FIBRAN. Συνεχίζει δε, με φόντο τα προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των καναλιών προμήθειας υλικών και προϊόντων διεθνώς, να επενδύει στην εξομάλυνση των προβλημάτων κάλυψης των αναγκών της παγκόσμιας αγοράς σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες.