Οι επενδυτικές ευκαιρίες που εγκυμονεί η πράσινη ανάπτυξη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι προκλήσεις αλλά και οι προοπτικές που δημιουργούνται από τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων παραγωγής ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης «Decarbonisation of Greek Economy and Investment Opportunities» που πραγματοποιήθηκε στο Delphi Economic Forum.Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ αναφέρθηκε στον στόχο του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι η αύξηση της παραγωγικότητας. «Τα καλά νέα είναι ότι η ψηφιοποίηση, η ρομποτική και η τεχνολογική επανάσταση θα παίξουν σημαντικό ρόλο αν επενδύσουμε σωστά» ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι οικονομίες των κρατών εμφανίζουν ήδη πολλούς δρόμους απανθρακοποίησης.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνος Μαύρος, αναφέρθηκε στη μετάβαση ως μια συνιστώσα μείωσης άνθρακα, ψηφιοποίησης και νέων υποδομών. «Η σημερινή ενεργειακή μετάβαση αναμένεται να είναι ο βασικός μοχλός αύξησης επενδύσεων. Εκτιμούμε ότι περισσότερα από 9 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν την επόμενη δεκαετία» τόνισε. Ο Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ της Μυτιληναίος Α.Ε., Νίκος Παπαπέτρου αναφέρθηκε στις «πράσινες» συμφωνίες που χαράσσονται. «Τα τελευταία πέντε χρόνια εργαζόμαστε σε 23 χώρες ασχολούμενοι με αποθήκευση και αιολική ενέργεια. Νέες πολιτικές χαράσσονται και ορίζονται, ενώ πολλά θα αλλάξουν» σημείωσε.
Ο CEO ΑΠΕ του Copelouzos Group Γιάννης Καρύδας τόνισε ότι: «Διερευνούμε κι άλλους τομείς των ΑΠΕ. Δεν πρέπει να παραμελήσουμε τη σπουδαιότητα της έναρξης ενημερωτικών εκστρατειών ευαισθητοποίησης του κοινού και των επενδυτών. Θα πρέπει να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία».