Mε μακρά παράδοση και ηγετική θέση στο χώρο του printing και του MPS, η Eurosupplies πραγματοποιεί ένα στοχευμένο μετασχηματισμό και επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής, επεκτείνοντας σημαντικά το προϊοντικό της πορτφόλιο. Τρανή απόδειξη, η στρατηγική της συνεργασία με την Elitron στον τομέα των CNC Robotics, όπου η Eurosupplies προτίθεται να αναπτυχθεί. H Αθανασία Γαλάνη, ιδιοκτήτρια και CEO της Eurosupplies, αναλύει τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της εταιρείας, τα επόμενα βήματα, αλλά και τη σημασία της παραπάνω συνεργασίας για την εγχωρία αγορά.

Ποια είναι η ιστορία και ποιο το όραμα της Eurosupplies;

Η Eurosupplies ιδρύθηκε το 1995 από έμπειρα στελέχη του χώρου της πληροφορικής και απώτερο σκοπό την εμπορία εκτυπωτικού εξοπλισμού, αναλωσίμων και υπηρεσιών.
Δημιούργησε στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές. Λειτουργώντας με προσήλωση και συνέπεια στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πλέον καταξιωμένες εταιρείες στον κλάδο της με συνεχώς ανοδική πορεία. Οι καίριες και αυστηρά επιλεγμένες αυτές συνεργασίες έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην εδραίωσή της στο χώρο. Η Eurosupplies αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές και σταθερά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και απευθύνεται σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας της ελληνικής αγοράς. Αφουγκραζόμενη τον παλμό και τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων εταιρειών και οργανισμών, χτίζοντας ένα σημαντικά μεγάλο και αξιόλογο πελατολόγιο.

Σταδιακά, ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια ένα transformation της εταιρείας προς την εποχή της ρομποτικής, των αυτοματισμών και γενικότερα της εξελικτικής και καινοτόμας τεχνολογίας. Στα πλαίσια αυτού του transformation, ξεκινήσαμε την ένταξη νέων προϊοντικών κατηγοριών στη γκάμα μας και στις αρχές του 2022 καλωσορίσαμε τη συνεργασία μας με την Elitron στον τομέα των CNC Robotics, όπου η Eurosupplies προτίθεται να επενδύσει και να αναπτυχθεί.

Ποια είναι η φιλοσοφία της Elitron που μας συστήνει η Eurosupplies;

H Elitron είναι κορυφαίος παίκτης στο σχεδιασμό και στην κατασκευή συστημάτων αυτόματης κοπής CNC και ο μοναδικός κατασκευαστής που μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων για τον τομέα της βιομηχανίας του δέρματος, των Graphics, αλλά και της γενικής βιομηχανίας.

Η Elitron, πριν από 30 χρόνια, ήταν το όνειρο ενός ανθρώπου που ήθελε να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία κοπής δέρματος στην περιοχή Marche, μια περιοχή που παραδοσιακά έχει υψηλή συγκέντρωση παραγωγής υποδημάτων. «Εάν μπορείς να το φανταστείς, τότε μπορείς και να το δημιουργήσεις» είναι τα λόγια και η φιλοσοφία του κ. Giuseppe Gallucci, ιδρυτή και CEO της Elitron.
Σήμερα, η παγκόσμια επιτυχία της είναι η συνέπεια μιας φόρμουλας που κερδίζει: η καινοτομία και η δημιουργικότητα που έχουν εξελιχθεί χέρι-χέρι με τα χρόνια, με αποτέλεσμα μια σειρά λύσεων λογισμικού και υπερσύγχρονων συστημάτων παραγωγής, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σημερινής αγοράς σε βασικούς τομείς όπως: Δερμάτινων ειδών και Ταπετσαριών, Visual Communications και Packaging, αλλά και του κλάδου της Γενικής Βιομηχανίας.

Τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας εξασφαλίζουν αυξημένα επίπεδα παραγωγής με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η νέα γενιά συστημάτων κοπής και τα πακέτα σχεδιασμού λογισμικού, προσφέρουν λύσεις υψηλής ποιότητας και για τους τομείς της αεροναυπηγικής, της ναυτιλίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των μεταλλοπλαστικών και των σύνθετων υλικών, καθώς και πολλά νέα τεχνικά υλικά.
Στην καρδιά της Elitron υπάρχει μια νεανική, υψηλά καταρτισμένη ομάδα, μαζί με όλη την οικογένεια Gallucci, μια αποκλειστικά Made in Italy τεχνογνωσία, παράδοση χειροτεχνίας μαζί με το υψηλότερο τεχνολογικό περιεχόμενο.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Elitron;

Η Eurosupplies θέλησε να αναπτυχθεί στο κομμάτι των CNC Robotics, καθώς είναι ένας από τους τομείς που θεωρούμε ότι θα έχει σημαντική ανοδική πορεία στο άμεσο μέλλον. Έχοντας παρατηρήσει τεχνικές αδυναμίες και κενά που υπάρχουν στον κλάδο της μαζικής παραγωγής και κοπής εξειδικευμένων υλικών που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, αποφασίσαμε να κάνουμε μια κίνηση προς την κατεύθυνση αυτής της κατηγορίας.
Στα πλαίσια ενδελεχούς έρευνας που ξεκινήσαμε ως προς την εύρεση νέων συνεργασιών στο κομμάτι των σύγχρονων τεχνολογιών και του μετασχηματισμού της εταρείας μας λοιπόν, συναντήσαμε την Elitron, η φιλοσοφία και η προϊοντική γκάμα της οποίας μας ενθουσίασε και ταίριαξε απόλυτα στη δική μας. Η απόφασή μας για τη συνεργασία αυτή βασίστηκε στο γεγονός ότι τα μηχανήματα, το λογισμικό και γενικότερα οι λύσεις που προσφέρει η Elitron είναι πρωτοποριακά και εξειδικευμένα για την κάλυψη των αδυναμιών και των κενών που υπάρχουν στις τεχνολογίες της βιομηχανικής παραγωγής.

Ποιες είναι οι τάσεις και οι προκλήσεις της εγχώριας αγοράς στην κατηγορία των CNC;

Η εγχώρια αγορά των CNC δείχνει να αναζητά τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και των λειτουργιών σε επίπεδο μηχανολογικών αποδόσεων, αλλά και στο επίπεδο των διαθέσιμων λύσεων μέσω των λογισμικών.
Τα περιβάλλοντα του κάθε τομέα βιομηχανικής παραγωγής γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικά και οι κατασκευάστριες εταιρείες θα πρέπει να ανταποκριθούν, προσφέροντας πλέον εξελιγμένα συστήματα, ικανά να ανταποκριθούν σε μεγάλους όγκους και παράλληλες, πολλαπλές λειτουργίες, καλύπτοντας όλες τις πιθανές διαστάσεις και υλικά – και όλα αυτά υπό το πρίσμα μιας ευαισθησίας όσον αφορά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Το ζητούμενο των βιομηχανιών είναι η συνύπαρξη υψηλής αξιοπιστίας ταυτόχρονα με τις υψηλότερες ταχύτητες και τη μέγιστη ακρίβεια. Θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψιν φυσικά το κόστος και την τεχνική κάλυψη, καθώς ο απώτερος σκοπός είναι πάντα η βελτιστοποίηση της ροής εργασιών παράλληλα με την επίτευξη μεγαλύτερων κερδών.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των CNC Robotic Cutting Systems της Elitron σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Η Elitron, ούσα πρωτοπόρος στην κατηγορία των CNC Robotic Cutting Systems και με πάνω από 2000 εγκαταστάσεις παγκοσμίως, έχει καταφέρει μέσα από μοναδικές καινοτομίες και πατενταρισμένες τεχνολογίες, να ξεχωρίσει και να διακριθεί ανάμεσα στους ανταγωνιστές της, έχοντας στο ενεργητικό της και πολλαπλά βραβεία και διακρίσεις. (ενδεικτικά: FEFCO 2020, EDP 2021 κ.α). Κέρδισε την εμπιστοσύνη μας ως συνεργάτης με την τεχνογνωσία και τη συνέπεια που έχει αλλά και με τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα, που δείχνει και είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα και της Eurosupplies.

Σε κάθε μοντέλο της Elitron συνυπάρχουν το όραμα και η τεχνολογία αιχμής για την υλοποίηση κάθε εφαρμογής με απόλυτη ακρίβεια και αποτελέσματα υψηλών προδιαγραφών. Με παραγωγικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και ευρεία γκάμα λογισμικών, οι λύσεις αυτοματοποιημένης παραγωγής της ανταποκρίνονται σε κάθε σύγχρονη ανάγκη για γρήγορη απόδοση, καλύτερη και ορθότερη ροή εργασιών με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κερδοφορία του τελικού αποτελέσματος. Οι εφαρμογές στις οποίες μπορεί να ανατποκριθεί η γκάμα της Elitron είναι μεταξύ άλλων: POS displays, Embossed logos, Packaging & Boxes, Banners, Displays & Stands, Folders, Flags, Panels, containers. Επίσης, τεράστια είναι η επιλογή υλικών κοπής και διαχείρισης όπως: Forex, χαρτί, ύφασμα, MDF, Plexiglas, Βινύλια, film, corrugated cardboard, honeycombs, ξύλο, αφρώδη υλικά, PVC και πολλά άλλα.
Τέλος, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες κεφαλές και εργαλεία κοπής αυτόματης εναλλαγής και μέσα από μοναδικές πατέντες όπως το Seeker system και Airo panel, το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα είναι αναμφίβολο όπως και η θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Ποιος είναι ο στόχος και ποια η στρατηγική της Eurosupplies για την ανάπτυξη της συνεργασίας με την Elitron;

Στόχος της Eurosupplies ήταν εξ αρχής και παραμένει ένας: η εξέλιξη και η πρόοδος. Με αυτό το στόχο, λοιπόν, πάντα ως έναυσμα κάθε κίνησης, κάνουμε κάθε νέο ξεκίνημα. Στην περίπτωση της Elitron είδαμε την ευκαιρία ανάπτυξης της εταιρείας μας μέσα από αυτή τη συνεργασία και το μετασχηματισμό που προσδοκούμε να συνεχίσει. Επίσης, η συνεργασία αυτή θα μας βοηθήσει στο penetration νέων κλάδων στην εγχώρια αγορά αλλά και στην ανάπτυξη νέου πελατολογίου σε νέα industries. Οι νέες προκλήσεις ήταν πάντοτε κάτι που αντιμετωπίζουμε ως ευκαιρία και ποτέ ως εμπόδιο, ούτως ή άλλως!
Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη της συνεργασίας μας με την Elitron, υπάρχουν αρκετά πλάνα στον ορίζοντα. Εσωτερικά σχεδιάζονται και σταδιακά υλοποιούνται διάφορες προωθητικές ενέργειες ώστε να προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πραγματικές δυνατότητες των προϊόντων και οι λύσεις που μπορούν να προσφέρουν. Σημαντικότερο όλων όμως είναι οι επενδύσεις που γίνονται από πλευράς της Eurosupplies προς την κατεύθυνση αυτή, όπως η δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου Demo room, όπου θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δει από κοντά ενδεικτικό μοντέλο της σειράς σε πλήρη λειτουργία, ενώ υπάρχει ήδη εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο team τεχνικών μας, που μπορεί να βοηθήσει και να κατευθύνει σε κάθε περίπτωσει. Επίσης, θα λάβουμε μέρος με μηχάνημα της ενδιάμεσης σειράς στην έκθεση του σημαντικότερου κλάδου αναφοράς, Syskevasia Εxpo 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Athens Metropolitan expo (30/09-03/10 2022). Πιστεύουμε πως θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συστήσουμε τη νέα προϊοντική γκάμα με live demo!

Πως σχεδιάζει η Eurosupplies να αλλάξει τον ορίζοντα της αγοράς με την προσθήκη της γκάμας της Elitron στο προϊοντικό της portfolio;

Η ένταξη της προϊοντικής γκάμας της Elitron έχει φέρει μια πνοή ανανέωσης στη Eurosupplies, την οποία ευελπιστούμε να καταφέρουμε να μοιραστούμε με την εγχώρια αγορά. Είναι γεγονός πως το ενδιαφέρον που έχουμε ήδη λάβει είναι παραπάνω από ενθαρρυντικό και με αρωγό το αμέριστο support της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρείας σε όλους τους τομείς, θεωρούμε την επιτυχία σίγουρη. Όταν έχουμε στα χέρια μας ένα προϊόν με αδιαμφισβήτα ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά, δυνατότητες ανώτερες από την πλειοψηφία του ανταγωνισμού και τεχνογνωσία συνεχώς αναπτυσσόμενη στην οποία μπορούμε τόσο εμείς όσο και ο τελικός χρήστης να βασιστούμε, είμαστε πεπεισμένοι πως η εξελικτική πορεία θα είναι μόνο ανοδική με πολλά ενδιαφέροντα νέα στο άμεσο μέλλον.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Eurosupplies και τι περιμένουμε να δούμε στο μέλλον;

Όπως προαναφέρθηκε, στη Eurosupplies είμαστε συνεχώς σε μια εγρήγορση που αφορά στην ανάπτυξη της εταιρείας. Τη δεδομένη περίοδο το focus μας είναι στην περαιτέρω εξέλιξη τόσο του υπάρχοντος προϊοντικού καταλόγου και του παραδοσιακού printing, στο οποίο κατέχουμε μία από τις κορυφαίες θέσεις στην αγορά, αλλά και στην ένταξη νέων κατηγοριών. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε επενδύσει ήδη στην ανάπτυξη νέων κατηγοριών με κορυφή τη συνεργασία μας με την Elitron, αλλά και γενικότερα στη ρομποτική και τους αυτοματισμούς. Επίσης, έχουμε προχωρήσει σε νέες συνεργασίες στον τομέα του 3D printing και scanning, στον τομέα της πράσινης ενέργειας και των εναλλακτικών πηγών όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες και οι μπαταρίες αλλά και προϊόντων εκπαίδευσης και φυσικών επιστημών όπως διάδραση, εκπαιδευτικές θεματικές κατασκευές, εισαγωγική αστρονομία και παρατήρηση.
Γενικότερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για όλη την εξελικτική πορεία της Eurosupplies και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουμε πολλά και όμορφα πράγματα να πούμε και να δείξουμε στο μέλλον!