Η κορυφαία εμπορική έκθεση EuroCIS, για την τεχνολογία λιανικής πώλησης, έκλεισε τις πύλες της την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 με επιτυχία. Πάνω από 13.500 εμπορικοί επισκέπτες από 95 χώρες και περισσότεροι από 475 εκθέτες από 41 χώρες κατέφθασαν στο εκθεσιακό κέντρο του Duesseldorf για να ανακαλύψουν και να συζητήσουν τις τελευταίες καινοτομίες και τεχνολογικές τάσεις στο λιανικό εμπόριο. Η 15η EuroCIS ξεπέρασε την εμπορική έκθεση του 2019 τόσο από πλευράς εκθεσιακής επιφάνειας (14.400 τ.μ.) όσο και από πλευράς αριθμού επισκεπτών.

«Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών από όλες τις ηπείρους δείχνει ότι τα θέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι πιο επίκαιρα και σημαντικά από ποτέ και ότι η ευρεία γκάμα που παρουσιάζεται στην EuroCIS προσφέρει τεχνολογικές λύσεις για όλες τις προκλήσεις του λιανεμπορίου. Αυτό την καθιστά ένα γεγονός που πρέπει να επισκεφτούν όλοι οι υπεύθυνοι που επιθυμούν να επενδύσουν στον εξοπλισμό πληροφορικής της εταιρείας τους», συνοψίζει ο Erhard Wienkamp, διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf.

Το υποστηρικτικό πρόγραμμα εντυπωσίασε επίσης τους συμμετέχοντες. H παρουσίαση της Λιανικής Τεχνολογίας, της Συνδεδεμένης Λιανικής και των Νεοφυών Επιχειρήσεων ήταν πολύ δημοφιλή και τις τρεις ημέρες και έλαβαν κορυφαίες βαθμολογίες ικανοποίησης. Στον κόμβο Start-up, δεκαέξι νεοεισερχόμενοι έδειξαν τις φρέσκες ιδέες που μπορούν να προσφέρουν στον κόσμο της τεχνολογίας λιανικής πώλησης. Οι ξεναγήσεις καινοτομίας που προσέφεραν μια επισκόπηση των σημαντικότερων καινοτομιών στην EuroCIS είχαν μεγάλη συμμετοχή.