Δράσεις που θα αλλάξουν άμεσα την καθημερινότητα του βιομηχανικού και επιχειρηματικού κόσμου σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εισαγωγική ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στη 2η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας για την Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία. Σκοπός της συνεδρίασης, ήταν να παρουσιάσει η ανάδοχος PwC την εναρκτήρια έκθεση που ετοίμασε με την γενική γραμματεία Βιομηχανίας και να γίνει συζήτηση για τις κατευθύνσεις και τα επόμενα βήματα της Στρατηγικής για μια ανταγωνιστική ελληνική βιομηχανία.

Στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 9,1% από πέρυσι (Σεπτέμβριος 2020-Σεπτέμβριος 2021) και την αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 36,7% το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι εστίασε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά έχουμε μια καλή συγκυρία». Ο υπουργός δήλωσε «πολύ αισιόδοξος» για την νέα αυτή Εθνική Στρατηγική, εξηγώντας ότι: «Πρώτον, διαθέτουμε έναν στιβαρό μηχανισμό διακυβέρνησης, και δουλεύουμε όλοι μαζί για να σχεδιάσουμε το μέλλον της βιομηχανίας με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, υπό τον συντονισμό της Επιτροπής των γενικών γραμματέων και υπό την σκέπη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Δεύτερον, έχουμε στη διάθεσή μας σειρά εργαλείων για την επίτευξη των στόχων μας, από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, μέχρι τα εργαλεία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρούμε να τα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο, όπως τα ΣΕΚΕΕ (Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος – βλ. Υδρογόνο), και φυσικά την τεχνική βοήθεια της DG Reform, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσεται και το παρόν έργο, άλλα και περαιτέρω χρηματοδοτικά προγράμματα που θα δούμε και κατά την ανάπτυξη της Στρατηγικής».