Σύσκεψη με τους θεσμικούς φορείς της βιομηχανίας για την αντιμετώπιση της κρίσης ενέργειας τόσο σε άμεσο όσο και σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, υπό τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Σκρέκα και Επικρατείας – αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κ. Άκη Σκέρτσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ήταν μία πρώτη συνάντηση κατά την οποία καταλήξαμε, πιστεύω, σε κοινά συμπεράσματα. Εγκαινιάζουμε μία όσο γίνεται πιο στενή συνεργασία για να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες και να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος επισήμανε ότι: «Το θέμα είναι εξαιρετικά οξύ, και βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Νομίζω ότι πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, Κυβέρνηση και επιχειρήσεις, μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, για να μπορέσουμε και να κρατήσουμε ζωντανό τον παραγωγικό ιστό της χώρας στην κρίσιμη και ακραία φάση που περνάμε αυτή τη στιγμή αλλά και για να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε καλύτερες συνθήκες στην αγορά ενέργειας που πρέπει να δημιουργήσουμε τα επόμενα χρόνια».

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του που προηγήθηκαν της συνάντησης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πάντως ότι βρίσκεται προ των πυλών «γιγαντιαίο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της διείσδυσης του Net Metering σε παραγωγικές μονάδες».