«Είμαστε σε διαδικασία μελέτης για εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων οπτικών ελέγχων των προϊόντων, που πρακτικά θα μηδενίζουν την πιθανότητα σφαλμάτων στην παραγωγή» σημειώνει ο Μιχάλης Τσαούτος, Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο έλεγχος στάθμης του αναψυκτικού, η σωστή αναγραφή της ημερομηνίας παραγωγής/λήξης, η ολοκληρωμένη συρρίκνωση πολυσυσκευασίας, η ακριβής τοποθέτηση της ετικέτας και η καθαρότητα της φιάλης είναι μερικοί από τους ελέγχους που μπορούν να πραγματοποιηθούν με συστήματα υψηλής τεχνολογίας. «Η πρόκληση σε αυτή την εξέλιξη είναι να εκπαιδευτούν σωστά οι χειριστές των μηχανημάτων, έτσι ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο οι εγκατεστημένες συσκευές και να αυξάνεται η συνολική παραγωγικότητα του εργοστασίου», τονίζει ο κ. Τσαούτος.

Στα σχέδια η χρήση rPET
Σχετικά με τις καταναλωτικές τάσεις, ο κ. Τσαούτος λέει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση στα προϊόντα με λιγότερες ή καθόλου θερμίδες. «Κάτι που δείξαμε ότι πιστεύουμε στην εταιρεία, λανσάροντας το 2022 τη σειρά ΕΨΑ zer0», σημειώνει. Όσο αφορά στη βιωσιμότητα, η ΕΨΑ χρησιμοποιεί πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά και με την έμφαση στην επαναχρησιμοποιούμενη (επιστρεφόμενη) φιάλη, μειώνοντας σημαντικά τα απορρίμματα και την επιβάρυνση στο περιβάλλον. «Σύντομα θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε μη αποσπώμενα πλαστικά καπάκια στα αναψυκτικά μας, ενώ έπεται και η χρήση ανακυκλωμένου PET (rPET) στις φιάλες της ΕΨΑ».