Η Advent Technologies Holdings, Inc., με έδρα στις ΗΠΑ και εγκαταστάσεις στην Πάτρα, επιταχύνει την αναπτυξιακή της πορεία, ώστε να αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς και να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ανάγκη για παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο με μηδενικούς ρύπους. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύει την παραγωγική της δυνατότητα με εξαγορές καινοτόμων εταιριών σε Γερμανία, Δανία και ΗΠΑ.

Σε διεθνές επίπεδο, η Advent Technologies προχώρησε στην εξαγορά της UltraCell στη Silicon Valley, σε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, καθώς και σε συμφωνία για την απόκτηση των επιχειρήσεων συστημάτων κυψελών καυσίμου του γερμανικού Ομίλου fischer με αντίτιμο συνολικής αξίας 52 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους, συμμετέχει στην πρωτοβουλία «White Dragon» που στοχεύει στη μετάβαση της χώρας στην πράσινη ενέργεια και στις τεχνολογίες υδρογόνου. Παράλληλα, διερευνά τη δημιουργία υπερσύγχρονου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης με δυνατότητες εξέλιξης σε κέντρο παραγωγής στην περιοχή της Αττικής αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ήδη έχει επεκτείνει την ερευνητική δραστηριότητά της στην Πάτρα.