Την εφαρμογή της απόφασης της ΡΑΕ που επιβάλλει στους διαχειριστές των δικτύων διανομής φυσικού αερίου την επιστροφή του τέλους που είχε επιβληθεί στους βιομηχανικούς καταναλωτές το 2015, ζητά η ΕΒΙΚΕΝ. «Την ίδια στιγμή που η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή εκτόξευση του κόστους ενέργειας δέχεται μια ανοίκεια επίθεση από τις διοικήσεις των εταιρειών διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου», υποστηρίζει η ΕΒΙΚΕΝ αναφερόμενη στο τέλος διανομής ύψους 4 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε όλους τους επιλέγοντες πελάτες, «παρά το γεγονός ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση παραβίαζε ξεκάθαρα την ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/73 αλλά και τον εθνικό ενεργειακό νόμο 4001/2011».

«Ήδη από τον Αύγουστο 2020, η ΡΑΕ έχει αποφασίσει τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων υπέρ των βιομηχανιών που υπερχρεώθηκαν με την παράνομη επιβολή του προσωρινού τέλους των 4 ευρώ/MWh και εντέλει τους διαχειριστές των δικτύων διανομής φ.α να επιστρέψουν με άτοκες δόσεις εντός 5ετίας τα ανάλογα ποσά. Αν και η απόφαση της ΡΑΕ που εγκρίνει τα επιστρεπτέα ποσά είναι άμεσα εκτελεστή από 1.11.2021, οι διαχειριστές των δικτύων διανομής, αρνούνται να συμμορφωθούν με το διατακτικό της απόφασης της ΡΑΕ», τονίζει η Ένωση.

Διοικητικές αλλαγές
στον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ
Μετά από 12 χρόνια εποικοδομητικής και δημιουργικής συνεργασίας με τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ο Διευθυντής Τομέα Ελαφρών Επαγγελματικών και Επιβατικών Οχημάτων και της Jaguar Land Rover Ελλάδος κ. Νίκος Μπέλλος αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την κοινή συνοδοιπορία τόσων ετών. Τα καθήκοντα του θα εκτελεί προσωρινά ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.