Δύο σημαντικά νέα έργα ανέλαβε η ξυλουργική κατασκευαστική βιομηχανία EPEXYL, η οποία υλοποιεί αυτή την περίοδο και ένα φιλόδοξο business plan, με νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, υποδομές και νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Το πρώτο αφορά στο κτήριο των νέων κεντρικών γραφείων της ιταλικής εταιρείας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου ΕΝΙ, στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα κτήριο 65,000 τετραγωνικών μέτρων με τρεις διασυνδεδεμένους πύργους που σχεδιάστηκαν από το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Morphosis και τον βραβευμένο Thom Mayne. Το κτήριο θα καλύπτει τις ανάγκες 4600 εργαζομένων και το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 171 εκατομμύρια ευρώ. Κατασκευάζεται με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές LEED.
Το δεύτερο έργο της EPEXYL αφορά στο διπλό hub της πολυεθνικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη 6.500 τετραγωνικών μέτρων που θα καλύπτει τις ανάγκες 400 εργαζομένων στο Ψηφιακό Κέντρο και το Κέντρο Εσωτερικών Λειτουργιών & Υπηρεσιών.

Ο μοντέρνος χώρος γραφείων, σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Edge με το ξύλο να συμβάλει στη διαμόρφωση της αισθητικής των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Πρόκειται για μέρος της επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ που κάνει στη Θεσσαλονίκη η φαρμακευτική εταιρεία.
Και στα δύο έργα, η EPEXYL ανέλαβε όλο το ξυλουργικό κατασκευαστικό μέρος συμβάλλοντας στην επιτυχή υλοποίηση της κατασκευής με τα λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του ξύλου.