Με κύκλο εργασιών ύψους 47 εκατ. ευρώ αναμένεται «κλείσει» το 2021 η εταιρεία παραγωγής εγγράφων ασφαλείας Veridos Ματσούκης ΑΕ, προχωρώντας παράλληλα με τον πενταετή σχεδιασμό της.

Πέρυσι, η Veridos Ματσούκης εμφάνισε τα υψηλότερα μεγέθη από τη σύστασή της καταγράφοντας αυξημένο, κατά 30%, τζίρο ύψους 50 εκατ. ευρώ, ο οποίος προήλθε κατά 98% από παραγγελίες της μητρικής Veridos GmbH, με την εταιρεία να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της δραστηριότητας στο εξωτερικό.

Η εταιρεία θα ολοκληρώσει το τρέχον έτος, έχοντας κατασκευάσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης κ.α.), υλοποιώντας παραγγελίες και συμβόλαια από 25 διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων οι 8 είναι ευρωπαϊκές.

Παράλληλα, ολοκληρώνει φέτος επενδύσεις 2,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η διεθνοποίηση της εταιρείας, επιτυγχάνεται και από τη συστηματική επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μέσω της επιχειρησιακής αριστείας (Οperational Excellence) και της λιτής παραγωγής (Lean manufacturing).

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών μονάδων της, στη βελτίωση της παραγωγικότητας με μεθόδους Operational Excellence και Lean Six Sigma. Η Veridos Ματσούκης διαθέτει πλέον μια πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, που έχει τη δυνατότητα να παράξει 10 εκατομμύρια διαβατήρια και 30 εκατομμύρια ταυτότητες τον χρόνο.

Παράλληλα, διατηρεί όλο το προσωπικό της – 300 εργαζόμενοι – οι οποίοι συμμετέχουν στην αδιάλειπτη παραγωγική διαδικασία που εξελίσσεται για 24 ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο των Manufacturing Excellence Awards 2021, η Veridos Ματσούκης κατέκτησε το Silver Award στη κατηγορία «Βέλτιστη Οργάνωση Παραγωγής & Αποτελεσματική́ Διοίκηση» και το Bronze Award στην κατηγορία «Παραγωγικότητα και Απόδοση» για την ενότητα Διοίκηση Εργοστασίου.