Στην υλοποίηση μιας ακόμη επένδυσης προχωρά η εταιρεία «ΙΝΤΕΡΚΟΜΜ ΦΟΥΝΤΣ Α.Ε.». Το νέο επενδυτικό της σχέδιο εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Η νέα επένδυση επιλέξιμου κόστους 3 εκατ. ευρώ αφορά στην επέκταση μονάδας επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων (όπως παραγωγή μαρμελάδας, κομπόστας, γλυκών κουταλιού και παρόμοιων ειδών, από φρούτα και άλλους καρπούς). Από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες εξαγωγών

Η βιομηχανία που ιδρύθηκε το 1988 βρίσκεται στην περιοχή της Λάρισας και είναι μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου και από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες εξαγωγών με κύκλο εργασιών το 2019 86,1 εκατ. ευρώ. Εξάγει το 98% των προϊόντων της σε 60 χώρες και σε περισσότερους από 450 πελάτες σε όλο τον κόσμο. Έχει μεγάλη εμπειρία σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ενώ αναπτύσσει παράλληλα την κύρια μάρκα της με την ονομασία Δελφοί.

Συνεχής επέκταση
Η βιομηχανία διαθέτει 4 εργοστασιακές μονάδες, μεταξύ αυτών το εργοστάσιο Ελιά και το Εργοστάσιο φρούτων. Η εταιρεία εισήλθε στον κλάδο της ελιάς το 1999 και μέσα από συνεχείς επενδύσεις, με την τελευταία το 2018 ύψους 8,67 εκατ. ευρώ, έχει καταφέρει να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στον τομέα επεξεργασίας ελιάς στην Ελλάδα. Διαθέτει δε 500 μόνιμους εργαζόμενους και 1.050 επιπλέον εποχικούς, στην καλοκαιρινή καμπάνια φρούτου.

Επίσης, πριν από λίγα χρόνια προχώρησε στην αγορά εργοστασίου στον Ευαγγελισμό Λάρισας από την ΕΑΣ Λάρισας, κάτι που θα της επιτρέψει να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα και να μειώσει την εξάρτηση της από προμηθευτές που αναλαμβάνουν την παραγωγή των προϊόντων της φασόν. Η απόκτηση του ελαιουργείου, κτισμένο στη δεκαετία του ΄80, σε έκταση 60 περίπου στρεμμάτων, έγινε στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της βιομηχανίας, με κριτήριο και το γεγονός ότι βρίσκεται σχετικά κοντά με τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της.