Στην υλοποίηση μιας νέας επένδυσης για την επέκταση του εργοστασίου της προχωρά η βιομηχανία Κ. Κλεινάκης ΑΕ. Η επένδυση συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 1,642 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και υπήχθη στον Αναπτυξιακό Νόμο, αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.

Έμφαση στον ποιοτικό έλεγχο
Η εταιρεία δραστηριοποιείται, εδώ και 30 χρόνια, στην παραγωγή και ανάπτυξη εύκαμπτης πλαστικής συσκευασίας για πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της αγοράς, έχοντας σαν βασικό άξονα τις ανάγκες των πελατών της. Όραμα των ιδιοκτητών της είναι η ενίσχυση της αξίας στα προϊόντα του πελάτη μέσα από την συσκευασία που προσφέρει. Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1985, όταν ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Κλεινάκης, δημιούργησε την πρώτη του μονάδα παραγωγής & εκτύπωσης, πλαστικών ειδών συσκευασίας.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, αποτελούνται από το χώρο παραγωγής και διαμόρφωσης της πλαστικής συσκευασίας, από το χώρο εκτύπωσης και από τον αποθηκευτικό χώρο των πρώτων και βοηθητικών υλών. Όσον αφορά στη διαδικασία παραγωγής, αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διαδικασία διατήρησης της ποιότητας, που διασφαλίζεται με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα στάδιά της. Επίσης, για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας, εκτός από τους εσωτερικούς ελέγχους που διενεργούνται, υπάρχει συνεχής συνεργασία με πιστοποιημένα εξωτερικά εργαστήρια που εξειδικεύονται στην ανάλυση πλαστικών συσκευασιών.

Μάλιστα, πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε στην αγορά νέων συσκευών μέτρησης συντελεστή τριβής (COF) και μέτρησης δύναμης εφελκυσμού για τον ποιοτικό έλεγχο των ιδιοτήτων του φιλμ συσκευασίας. Η εταιρεία εμφάνισε στη χρήση του 2019 πωλήσεις 3,127 εκατ. ευρώ έναντι 3,194 εκατ. ευρώ το 2018, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,14%, ενώ τα ολικά αποτελέσματα προ φόρων της εκμετάλλευσης ανήλθαν σε κέρδη 158.144,72 ευρώ από 222.587,40 ευρώ.
Αλεξάνδρα Γκίτση