Στην υλοποίηση νέας επένδυσης προχωρά η εταιρεία Agrodrip. Στην εκπνοή του 2022 με απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016, επενδυτικού σχεδίου της που αναφέρεται στην επέκταση της δυναμικότητας μονάδας κατασκευής πλαστικών εξαρτημάτων άρδευσης και αποχέτευσης. Η επένδυση θα γίνει στον Δήμο Δέλτα του Νομού Θεσσαλονίκης της και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.292.174,22 ευρώ.

H Agrodrip A.B.E.E. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 ως παραγωγική μονάδα εξαρτημάτων άρδευσης. Με συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού, έφτασε σήμερα να είναι μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων άρδευσης, καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Σήμερα λειτουργεί σε δύο σύγχρονες μονάδες παραγωγής εξαρτημάτων και σωλήνων – σταλακτηφόρων άρδευσης στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου συνολικού εμβαδού πάνω από 16.000 τ.μ. Δραστηριοποιείται τόσο στην ελληνική, όσο και στην διεθνή αγορά, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξαγωγικό της προσανατολισμό. Πετυχαίνοντας μια αλματώδη αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας τα τελευταία έτη, εξάγει σε πάνω από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων είναι η Λατινική Αμερική, οι Η.Π.Α., η Ινδία, η Ρωσία, οι Αραβικές χώρες, κ.α.

Πιστοποιημένη εδώ και πολλά χρόνια με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001 και διανύοντας πλέον την τρίτη δεκαετία της, η Agrodrip συνεχίζει να δίνει έμφαση στη διαρκή έρευνα και ανάπτυξη και στο εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό της κι έτσι μπορεί να εξελίσσεται και να επεκτείνει δυναμικά την παρουσία της τόσο στην ελληνική, όσο και στην διεθνή αγορά, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στα πλέον δύσκολα προβλήματα άρδευσης.