Η Sunlight Group ανακοινώνει την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά του υπόλοιπου 50% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής θυγατρικής της, Ubatt GmbH, σε μια στρατηγική κίνηση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της να προωθήσει τον τομέα των ΑΠΕ, εστιάζοντας σε βιώσιμα υλικά. Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της Sunlight Recycling, θυγατρικής της Sunlight Group, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της εξαγοράς από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η Ubatt GmbH συλλέγει σήμερα σε ετήσια βάση περισσότερους από 58.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου και λιθίου, και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον τομέα ανακύκλωσης του Ομίλου μαζί με την Sunlight Recycling και την ECORBA στην Ιταλία. Η εξαγορά της Ubatt ακολουθεί την απόφαση-ορόσημο του περασμένου Νοεμβρίου, με την οποία η Sunlight ολοκλήρωσε την απόσχιση του κλάδου Ανακύκλωσης Συσσωρευτών μολύβδου-οξέος και άλλων υλικών μολύβδου, ιδρύοντας τη Sunlight Recycling για την επιτάχυνση της επέκτασης στην παγκόσμια αγορά χρησιμοποιημένων μπαταριών.

«Η εξαγορά της Ubatt αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την επέκταση του αποτυπώματός μας στην παγκόσμια αγορά ανακύκλωσης μπαταριών. Αυτή η στρατηγική κίνηση ευθυγραμμίζεται με την αποστολή της Sunlight να προωθήσει θετικές αλλαγές στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενισχύοντας τις κοινότητες και τις βιομηχανίες με καθαρές, αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις μπαταριών», σχολιάζει ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group. «Είμαστε βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη εξαγορά θα συμβάλει στην υλοποίηση του οράματός μας για έναν πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο κόσμο σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιούμαστε ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την εφοδιαστική μας αλυσίδα με περισσότερα και βιώσιμα υλικά», συμπληρώνει. Η εξαγορά ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Sunlight, για την ενοποίηση των θυγατρικών της στο πλαίσιο ενός μοντέλου που βασίζεται σε επιχειρηματικές πλατφόρμες.