Σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της φαρμακοβιομηχανίας Adelco για το 2021, το οποίο περιλαμβάνει τον εμπλουτισμό της παραγωγής της με νέα προϊόντα, την ανανέωση του εξοπλισμού του εργοστασίου της στο Μοσχάτο και την επέκταση των αποθηκών της.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ADELCO A.E., Ευάγγελο Κολοκοτρώνη, τα παραπάνω αποτελούν μέρος επενδυτικού προγράμματος ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης το 2021-2023.
Ανανέωση σε παραγωγή, εξοπλισμό και αποθήκες
Κύριο κομμάτι της επένδυσης και προτεραιότητα για την επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, αδειοδότηση, παραγωγή, εμπορία και διανομή φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, είναι η απόκτηση νέων φακέλων ώστε να ενισχύσει την παραγωγική της γκάμα με νέα προϊόντα.
Αυτά θα περιλαμβάνουν μία νέα βρεφική σειρά, αλλά και αρκετά νέα φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία όπως επισημαίνει στο INDUSTRY ο κ. Κολοκοτρώνης, «θα ενισχύσουν κατά πολύ τον τζίρο της εταιρείας, καθώς πρόκειται για καινούρια φάρμακα και σχεδόν πρωτότυπα, κάποια εκ των οποίων είναι και πατενταρισμένα».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κολοκοτρώνη, στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ενισχυθεί το προσωπικό της εταιρείας με 10 περίπου άτομα, στον τομέα των πωλήσεων. Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο όμως, θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι της επένδυσης, υπολογίζεται γύρω στις 100.000 ευρώ, ενώ είχε τεθεί σε τροχιά από το 2020, με την αγορά νέου εξοπλισμού.
«Έχουμε ήδη κάνει μια μεγάλη επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος απομένει να τεθεί σε λειτουργία, κάτι που θα γίνει μέσα στο 2021», αναφέρει ο κ. Κολοκοτρώνης. «Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε ένα δεύτερο μηχάνημα, ώστε να είναι up to date με τα σημερινά δεδομένα, μια επένδυση της τάξεως των 60-70.000 ευρώ, η οποία επίσης θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος», προσθέτει.
Τέλος, ο κ. Κολοκοτρώνης αναφέρθηκε στις εργασίες επέκτασης των αποθηκών της Adelco μέσω επισκευών που έχουν ξεκινήσει από το 2020, στο πλαίσιο της σημαντικής αύξησης του όγκου εμπορευμάτων.